Spring til indhold

Prisvindende forfatter gæster Vordingborg Bibliotek

Hør forfatter Kim Blæsbjerg fortælle om sin anmelderroste roman tirsdag d. 20. februar.

Forfatter Kim Blæsbjerg står bag den anmelderroste roman ”De bedste familier”. Romanen tager sit afsæt i begyndelsen af 1950’erne, hvor giftfabrikken Cheminova flytter til Vestjylland. Det forandrer på godt og ondt livet på egnen, som oplever et velfærdsløft, men må betale en høj pris i form af den massive forurening af hav og fjord og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for. Noget, man ikke taler højt om.

Romanen "De bedste familier" skildrer ikke blot en brydningstid i Danmark efter 2. verdenskrig, hvor mulighederne for øget velstand blandt den almene befolkning steg, men også det helt særlige ved byen Lemvig og dens tilknytning til kemikaliefabrikken Cheminova.

Tirsdag d. 20. februar kl. 19 interviewer bibliotekar Stine Grabas Kim Blæsbjerg og kommer omkring emner som klassesamfund, kønsroller og tavshedskultur. Romanen ”De bedste familier” har netop modtaget prisen ”De Gyldne Laurbær” og har desuden vundet Jyllands-Postens skønlitterære pris og nomineret til DR Romanprisen 2024. I 2023 sikrede Apple Tree Productions sig rettighederne til at omdanne De bedste familier til en tv-serie.

Arrangementet støttes af Statens Kunstfond.

Læs mere om arrangementet og køb billetter bibliotekets hjemmeside.