Spring til indhold

Vilde Vordingborg

ORGANISERET VILDSKAB

FILM OG FOREDRAG om REwilding og naturpleje

En torsdag aften i januar 2023 blev afholdt en aften i naturens tegn med film og foredrag i Bio Møn. Biografen var stuvende fuld med engagerede mennesker med interesse for naturen.

Vordingborg Kommune var vært for arrangementet og Centerchef Rolf Hoelgaard præsenterede aftenens program. Arrangementet blev til i samarbejde mellem Vordingborg Kommune, Møn Unesco Biosfære, Danmarks Naturfredningsforening, Vordingborg Lokalafdeling og Bio Møn.

I løbet af aftenen blev vist den debatterede film Organiseret Vildskab - Rewilding, en dokumentarfilm af producer Phie Ambo, der lige nu kan findes på TV2Play i en lidt kortere udgave.

Morten D.D. Hansen fra Mols Laboratoriet og xxx Naturmuseum holdt tilskuerne til ilden og satte forsamlingen ind i nødvendigheden af at gøre en indsats for biodiversitet nu med et engageret og øjenåbnende foredrag.

Derefter fulgte et foredrag om lokale indsatser og nødvendigheden for samarbejde for at samle store områder til naturgenopretning, også kaldet rewilding og en forklaring af samarbejdet mellem private lodsejere og offentlige instanser for at fremme naturindsatser. Her var det Peer Ravn fra Ravn Nature og Carsten Horup fra Vordingborg Kommune, der fortalte om store naturindsatser blandt andet EU LIFE Clima Bombina projektet på Knudshoved Odde og projekter, der forventes at komme på Østmøn.

Oplæg om store naturprojekter, v Peer Ravn og Carsten Horup

Til slut var der mulighed for at fordybe sig mere i de lokale tiltag og projekter ved caféborde i biografsalen, hvor natur- og vandløbsmedarbejdere, Møn Unesco Biosfære , EU LIFE Clima Bombina og Danmarks Naturfredningsforening, Vordingborg Lokalafdeling, og der var en livlig debat og spørgelyst.

"Der var meget, jeg ikke vidste." var en af kommentarerne fra en deltager på vej ud ad døren fyldt op med ny viden. Arrangementet var gratis for deltagerne.

Møn Unesco Biosfære forventer at afholde en opfølgning på arrangementet for biosfæreambassadører og andre interesserede, så hold øje med opslag på facebook og i dagspressen.

Vilde Vordingborg

Naturen er vigtig i Vordingborg Kommune, og både frivilligt og professionelt arbejdes der aktiv for en mere mangfoldig natur.

På disse sider finder du gode råd, viden og inspiration:
Indsatserne i Danmarks Vildeste Kommune finder du på Vilde Vordingborg oversigt