Spring til indhold

Nabogo - samkørsel

Kommunen har indgået et samarbejde med firmaet ”Nabogo” om at gøre det nemmere at lave samkørsel og samtidig vælge et klimavenligt tilbud til borgerne i Vordingborg kommune.

Har du lyst til at give et lift til andre, når du alligevel kører? Eller har du brug for privat kørelejlighed, fordi andre transportmuligheder ikke er optimale?

Så kan du nu hente app’en ”Nabogo” til din telefon og med få indledende registreringer blive klar til enten at stille dig til rådighed som chauffør eller at søge om lift som passager.

Du kan hente app’en i din foretrukne appstore eller ved at skanne QR-koden her 

Herunder kan du læse nærmere om ordningen og du kan også finde mere information på Nabogo’s hjemmeside her.

Sådan bruger du Nabogo

 • Nabogo er en app-løsning, som gør det nemt at lave samkørsel
 • Du henter løsningen i din foretrukne appstore eller via QR-linket på forsiden
 • Du opretter en profil, og så er du klar til at tilbyde eller ønske kørsel
 • Du kan hente dine passagerer, hvor som helst I aftaler det, eller benytte et Nabogo mødested langs din rute. Nabogo mødesteder ses i app’en
 • Som passager finder du dit lift i app’en Nabogo, der også viser den videre rejse med kollektiv transport fra rejseplanen, hvis der er brug for det. Du kan også søge direkte i rejseplanen, hvor en lille bil kommer frem, hvis der er en privat tur, der matcher din søgning
 • Som chauffør modtager du et tilskud pr tur (10 kr. pr. passager/tur). Tilskuddet betales af kommunen via Nabogo.
 • Overstiger turen 10 km, har chaufføren mulighed for at tage betaling hos passagererne. I så fald betaler hver passager 0,75 kr. pr. kørt kilometer, udover de første 10 km, direkte via appen til chauffører

Ofte stillede spørgsmål

 • Er der aldersbegrænsninger? Chauffører skal være fyldt 18 år og have gyldigt kørekort. Som passager skal man være fyldt 16 år.
 • Hvem kan køre med og er der begrænsninger? Du må køre med alle, du har lyst til, også venner og familie. Du må altid bruge Nabogo med tilskud, når du kører med andre, så længe turen er over 2 km. Samkørsel har som sådan ikke nogen minimumsdistance for at give klimaet en hjælpende hånd, men på meget korte ture, vil vi gerne opfordre til, at man tager cyklen eller går. Når du giver nogen et lift, kan du lige så godt hjælpe flere frem, ved at udbyde dine ledige sæder med Nabogo, så de ikke selv behøver tage bilen eller måske slet ikke havde mulighed for at tage turen.
 • Er det sikkert at bruge Nabogo? Chauffører og passagerer registrerer sig med en profil, som gør det muligt for Nabogo at verificere personen. Ruter og ture er også registreret i app’en.
 • Hvad med forsikring? Når I kører sammen, er både chauffør og passagerer forsikret gennem de lovpligtige ansvarsforsikringer. Det er chaufførens ansvar at have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring.
 • Hvad med skat og kørselsfradrag? Kørselsfradraget er ikke påvirket af samkørsel, hverken for chauffør eller passager. Som udgangspunkt vil de fleste ture være skattefri, pligten til at betale skat afhænger af forholdet mellem brugerbetaling og turens længde.

Se flere spørgsmål/svar på Nabogo’s hjemmeside her.