Spring til indhold

Lokaler og idrætsanlæg

  • Folkeoplysende foreninger, herunder aftenskolerne, og øvrige registrerede frivillige har mulighed for at låne gratis lokaler og idrætsanlæg til aktiviteter.
  • Kommunens faciliteter bliver fordelt et år ad gangen efter en særlige prioriterings-rækkefølge jf. Folkeoplysningsloven. Sæsonen går fra 1. august til 30. juni. Når sæsonen er planlagt, kan alle booke ledige tider på Foreningsportalen.
  • Din forening får adgang til bookingsystemet ved at logge ind på Foreningsportalen.
  • Din forening har fået tilsendt login ved foreningens oprettelse. 
  • Private organisationer eller virksomheder kan leje lokaler og idrætsanlæg mod betaling. Dog ikke til private arrangementer og fester.

Book lokaler og idrætsanlæg her

Hvordan søger du lokaler og idrætsanlæg?

Foreningsportalen er Vordingborg Kommunes digitale register og bookingsystem for foreninger og frivillige. Via Foreningsportalen kan du finde og booke kommunale lokaler og idrætsanlæg til din forenings aktiviteter. Du har mulighed for at låne og leje en række haller, gymnastiksale, mødelokaler, klasselokaler, faglokaler og udendørs idrætsanlæg i kommunen. 

Tildelte lokaler og idrætsanlæg, der alligevel ikke skal benyttes, skal afbookes via Foreningsportalen hurtigst muligt.

Center for Kultur, Fritid og Udvikling eller den pågældende skole kan aflyse aktiviteter til fordel for enkeltstående arrangementer med mindst 3 ugers varsel.

Man kan booke på 3 måder:

  • Enkeltbooking - Book en enkelt time, dag eller flere sammen hængende dage f.eks. en weekend. Her kan bookes de tider som er ledige efter den årlige sæsonfordeling.
  • Seriebooking - Book en tid der skal gentages f.eks. hver uge. Her bookes de tider som er ledige efter den årlige sæsonfordeling.
  • Sæsonbooking - Fordeling af alle kommunens lokaler og haller. Ansøgningsperioden er hele februar hvert år.

Find lokaler og idrætsanlæg i Foreningsportalen

Retningslinjer for lokaler og idrætsanlæg

Vordingborg Kommune stiller lokaler, haller og udendørsarealer til rådighed med den indretning og det inventar, der er til rådighed, når lokalerne anvendes til deres primære brug. Lån og leje af lokaler og haller inkluderer el, varme, rengøring og fornødent udstyr.

Hallerne er selvbetjente, og foreningerne står derfor selv for opsætning og nedtagning af rekvisitter, net, mål o.a. Opsætning og nedtagning af rekvisitter skal ske indenfor foreningens tildelte tid.

Det er ikke tilladt at færdes andre steder end i de lokaler, som er blevet anvist. Lokalt ordensreglement skal overholdes, såsom maksimalt tilladte personer i lokalet osv.

Det er fx ikke tilladt at:

  • blokere flugtveje
  • medbringe eller opbevare trykflasker i lokalerne
  • medbringe eller opbevare farlige stoffer i lokalerne
  • foretage bygningsmæssige ændringer i lokalerne.

Er der behov for brug af trykflasker eller farlige stoffer i forbindelse med aktiviteten, påhviler det foreningen i samarbejde med beredskabet at sikre overholdelse af gældende lovgivning.

Lokalerne og idrætsanlæggene forlades i samme stand, som de modtages. Benyttet inventar, redskaber mv. sættes på plads. Vinduer og døre lukkes, lys slukkes, og vandhaner lukkes.

Skolens undervisningsmidler og elevernes skolearbejde, herunder ophæng på tavler og i elevskuffer, må ikke flyttes eller beskadiges.

Idrætsaktiviteter i gymnastiksale og haller må ikke foregå med udendørsfodtøj. Dette gælder også for danseaktiviteter. Glas og flasker må ikke medtages i omklædningsrummene.

Rygning er ikke tilladt i kommunale bygninger eller på kommunale matrikler - ude som inde.

Ved brug af svømmefaciliteter skal foreningen indsende gyldigt livredderbevis til den pågældende svømmehal, inden foreningens førstkommende brug. Foreningen er ansvarlig for at indsende nyt bevis, inden nuværende bevis udløber. Såfremt nyt bevis ikke indsendes, må svømmefaciliteten ikke benyttes og tiden kan blive booket til anden side uden yderligere varsel.

Ved særlige arrangementer som stævner, musikfestivaler eller andet skal der indgås særlig aftale med servicelederen senest 4 uger før arrangementets afvikling om de praktiske forhold.

Det fremgår af den konkrete bookingbesked, hvilken serviceleder eller anden person der skal kontaktes vedrørende praktiske forhold. På samme bekræftelse vil det også fremgå, hvis der ikke må medbringes egen forplejning, fordi der er en forpagtningsaftale, der dækker det pågældende lokale mv.

Vordingborg Kommune kan inddrage tilladelsen til at benytte lokalerne og idrætsanlæggene, hvis ordensreglementer ikke overholdes, eller lokalet gentagne gange står ubrugt i det tildelte tidsrum.

Serviceledere

Alle skoler og haller har en serviceleder i dagtimerne. Du skal kontakte servicelederen vedr. alle praktiske foranstaltninger. Du finder kontaktoplysninger på servicelederen på din bookingbekræftelse og på Foreningsportalen under Booking af lokaler og det enkelte lokale. Klik på det lille plus i hjørnet for at se alle oplysninger om lokalet.

Udlevering af nøgler

Nøgler og nøglebrikker udleveres af stedets serviceleder. Du finder kontaktoplysninger på servicelederen på din bookingbekræftelse. 

Åbningstider

Lokaler og haller er åbne året rundt. På skoler er lokaler og haller ikke til rådighed i skolernes åbningstid. Endvidere er skolerne lukket i jule- og sommerferien.  Tidsrummet for de enkelte skoler og haller fremgår af Foreningsportalen. Lokaler og haller kan være reserveret til eksamener mm. 

For at få adgang til lokaler og haller på skolerne i juleskoleferien og sommerferien skal du kontakte den lokale serviceleder minimum 6 uger før.

Overnatning i kommunale lokaler

Hvis I skal afholde et arrangement på en af vores skoler, børnehaver, eller i foreningslivet, hvor I gerne vil overnatte på skolen, i en hal, eller anden offentlig bygning, så skal I sende os en ansøgning på mail senest 4 uger før datoen for overnatningen.

Mailen skal indeholde følgende oplysninger:

Priser

Hvis din forening skal afholde et større arrangement, har I mulighed for at låne en hal, gymnastiksal eller mødelokale mod betaling.

For foreninger, der hører hjemme i kommunen, er det gratis at afholde turneringer, stævner og opvisninger for foreningens medlemmer.

Hvis din forening afholder indtægtsgivende aktiviteter og arrangementer, der ligger uden for foreningens primære aktivitet såsom fester, messer, udstillinger, loppemarkeder, bankospil mv. hvor der opkræves entre, skal foreningen betale leje for lokalerne i henhold til gældende takstblad.

Ved offentlige fester, koncerter, messer og lignende skal du betale halleje. Her kan du læse mere om priser for leje af haller, gymnastiksale og mødelokaler.

Lån og leje af svømmehaller

Ved brug af svømmefaciliteter skal foreningen indsende gyldigt livredderbevis til den pågældende svømmehal inden foreningens førstkommende brug. Foreningen er ansvarlig for at indsende nyt bevis, inden det nuværende bevis udløber. Såfremt et nyt bevis ikke indsendes, må svømmefaciliteten ikke benyttes, og tiden kan blive booket til anden side uden yderligere varsel.

Vordingborg Kommune har aftale med i tre svømmehaller i kommunen, hvor foreninger kan booke tid. Kontakt svømmehallen for at aftale nærmere. 

SVØMMEHALLEN BOSEI VED PRÆSTØ

Evensølundvej 5, 4720 Præstø
Læs mere om Svømmehallen på Bosei

SVØMMEHALLEN I STEGE

Platanvej 40, 4780 Stege
Læs mere om svømmehallen i Stege

VANDHUSET I VORDINGBORG

Solbakkevej 42-56, 4760 Vordingborg
Læs mere om vandhuset i Vordingborg