Spring til indhold

Vision 2030

Visionen for Vordingborg Kommune rækker helt frem til 2030 og lyder:

VORDINGBORG KOMMUNE ER STORBYENS SUNDE OG SMUKKE FORHAVE

Herunder kan du læse visionen foldet ud i en fortælling ...

Et attraktivt og grønt sted at bo

Vordingborg Kommune ligger, hvor Sjælland er smallest, men hvor drømme og muligheder er størst. Købstæderne Præstø, Stege og Vordingborg har sjæl og historie. Hvert lokalområde har sit særpræg og hver landsby sine kvaliteter.

Her har man råd til at bo i smuk natur, tæt på vandet og tæt på storbyen. Mange pendler til arbejde, men gode åbningstider i butikker og dagtilbud får nemt hverdagen til at hænge sammen.

Kommunen er grøn. Bæredygtighed og gode løsninger for klimaet vælges til. Miljøet er i fokus både privat og i erhvervet. Den unikke natur bliver bevaret, og der er plads til udfolde sig.

Sunde og aktive borgere

Naturen og talrige tilbud skaber rammen for et sundt og aktivt liv for borgere i alle aldre.

Landskabet, vandet og havnene gør kommunen attraktiv for løbere, cyklister, sejlere, surfere, friluftsmennesker og dem, der bare elsker frisk luft eller en gåtur. Det blå eventyr giver talrige oplevelser langs de 385 km kyst.

Sundhed er i centrum. Både når det gælder livsstil, forebyggelse og behandling. Børn, unge, voksne og ældre træffer sunde valg. Og de får hjælp, hvis sygdom, handicap eller misbrug rammer.

Udvikling, vækst og et stærkt erhvervsliv

Kommunen har mange iværksættere, håndværkere og virksomheder, der vokser. De gode rammer får idéer til at gro. Der bliver skabt små, innovative virksomheder, der med dygtige medarbejdere kan hamle op med de store.

Der er plads til erhverv tæt på station og motorvej, og der er kort til storbyernes lufthavne. Det trækker investeringer og internationale virksomheder til kommunen.

Teknologi, forarbejdning, handel, gourmetmad og bæredygtige fødevarer står stærkt. Det samme gør havnene og de tilhørende erhverv både på land og til vands.

Møn er en af de mest besøgte øer om sommeren med Camønoen, Møns Klint, Dark Sky, tirsdagsmarkeder og Unesco Biosfære. Folk strømmer til fransk forår i Præstø, der også er kendt som vandsportens by. Danmarks Borgcenter, Vilde Vulkaner, Waves festival og festugen trækker folk til Vordingborg. Med de mange attraktioner, havnene og vandet er der noget for alle. Samarbejde gør, at turisterne ikke kun har en grund til at komme, men også til at komme igen – og igen.

Uddannelse og arbejde til alle

Børn, som vokser op i kommunen, er klar til at erobre verden. Der er fokus på de første 1.000 dage, en stærk folkeskole, dannelse, uddannelse og trivsel gennem hele barndommen.

De mange tilbud om uddannelse og et tæt samarbejde med erhvervslivet trækker studerende fra hele Sjælland til. De lokale unge uddanner sig inden for håndværk, og flere og flere læser videre. De unge elsker at bo i kommunen. Derfor bliver de boende eller vender hjem, når de har uddannet sig i storbyen.

Her er arbejde til alle. Det er resultatet af et stærkt erhvervsliv og en målrettet indsats for dem, der bliver ramt af ledighed.

Sammenhæng og fællesskab

Fællesskab og nærhed er vigtigt. Folk hjælper hinanden, de er imødekommende og venlige. Alle har lyst til at være her og fortæller de gode historier til familie og venner. Tilflyttere oplever, at det er nemt at falde til, møde nye mennesker og engagere sig.

Hundredvis af frivillige ildsjæle giver undervisning og træning af høj kvalitet. Andre er aktive i lokalrådene og arbejder med områdernes potentiale og det lokale nærvær. Kultur- og fritidslivet er rigt. DGI Huset er et af flere samlingssteder, hvor idrætsfolk, kunstnere, erhvervsfolk, gamere og mange andre mødes. Kommunen er god til events. Selv store arrangementer har lokalt præg og hygge. Det betyder, at folk fra nord og syd får øjnene op for de mange tilbud.

Vordingborg Kommune hænger sammen, og der er plads til alle. Her kommer man tættere på. Tættere på hinanden, tættere på naturen og tættere på det gode liv.

Download vision 2030 og fortælling (pdf)