Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 37

Ugens anmelder - kom med på en spændende rejse under havets overflade - Vil du gerne være en haj til at kode?

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Birgitte Mølgård, en af Vordingborg Bibliotekernes bibliotekarer. Birgitte anmelder bogen ’dobbelte ruder’ af den islandske forfatter Halldóra Thoroddsen. En lille perle af en bog på blot lidt over 100 sider, der er den 66-årige forfatters debutroman.

En fortælling om kærlighed og det levede liv, der bliver hos en længe efter man har læst den.

Læs hele Birgittes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Kom med på en spændende rejse under havets overflade

I de sidste 17 år har Bent Yde Jørgensen fra Chilbal Film arbejdet som dykker, naturfotograf og filmmager. Sammen med hustruen Pernille Semler har de produceret en lang række film med hovedvægt på dansk natur, miljø og populærvidenskab.

I dag driver de hjemmesiden https://naturfilm.info/ hvor de hver uge udgiver nye gratis naturfilm.

Hør Bent fortælle om de forskellige naturtyper i havet og sjove historier om det forunderlige liv, der findes dernede i dybet. Han vil også fortælle om nogle af de mange udfordringer, der er i vores havmiljø og om at arbejde som undervandsfotograf under krævende forhold.

Det foregår torsdag den 23. september kl. 19 i KulturArkaden.

Arrangementet er et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg. Billetter kan købes på www.vbdetsker.dk eller på biblioteket.

Vil du gerne være en haj til at kode? Så er Coding Pirates måske noget for dig.

De digitale kaptajner (voksne) guider piraterne (børn og unge) gennem kreative eftermiddage, hvor programmering af robotter, LEGO Mindstorm og spilprogrammering blot er nogle af de ting, som finder sted.

Hvis du vil blive bedre til at arbejde med alt dette (og meget mere) sammen med andre nysgerrige børn og unge, så er Coding Pirates stedet for dig! Nybegynder som øvet - så står de voksne kaptajner klar til at hjælpe dig videre.

Tid og sted:

Vordingborg Bibliotek: tirsdage kl. 16.30 - 18.30 (start 7. sept.)

Møn skole: torsdage 16.30 - 18.30 (start 16. sept.)

Præstø skole: onsdage kl. 17:30 - 19:30 (lukket for tilmelding)

Coding Pirates er for børn og unge fra 7 til 17 år, og det koster 500 kr. at deltage i en sæson (12 kursusgange). Læs mere her coding pirates.