Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 36

Ugens anmelder- Bøger som har bevæget os, og som nu sætter gang i dig - Pigen fra det store hvide skib Jutlandia

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Mette Storm, en af Vordingborg Bibliotekernes bibliotekarer. Mette anmelder en bog som hun læste allerede som 14-årig – nemlig ’Pigen med den blå cykel’ af Régine Deforges.

Bogen starter 1. september 1939, dagen hvor Hitlers tropper overfaldt Polen, et træk som blev startskuddet til 2. Verdenskrig. Det er en kærlighedsroman – men med masser af action og den er ikke for sarte sjæle.

Læs hele Mettes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Bibliotekaren anbefaler: Bøger som har bevæget os – og som nu sætter gang i dig!

Igen i år, er Vordingborg Bibliotekerne en del af Bibliotekernes temasamarbejde, som i år er ’Danmark i bevægelse’.

Bevægelse er mange ting - det er ikke kun sportslig bevægelse, men også, når en bog bevæger vores hjerte og sætter tanker i gang.

Find ud af, hvilke bøger bibliotekarerne på Vordingborg Bibliotekerne har udvalgt som de mest bevægende bøger og find dem ude i naturen: på Stege Vold, på området ved Oringe samt i Præstø.

Du finder bøgerne i form af QR-Koder, som du scanner med din mobil. Et kort over de forskellige ruter kan du få udleveret på vores biblioteker. Ruterne er forskellige og ikke lige lange. Imens du går på jagt efter bøgerne, skal du huske at nyde vores kommunes skønne skove og dejlige udsigter.

Ved at scanne QR-koderne vil du lære noget om bibliotekarernes bogsmag – og måske finde en ny yndlingsbog? Bøgerne er en blanding af alt: aktuelle bestsellere, bøger fra udlandet, bøger til børn og unge, samt klassikere. Når du har scannet de forskellige QR-koder, har du mulighed for at bestille bøgerne med det samme og få dem leveret til DIT bibliotek.

En spændende og perfekt eftermiddag på en sensommerseptemberdag, hvor du bliver bevæget, mens du er i bevægelse.

Pigen fra det store hvide skib – Jutlandia!

Er det historien om Jutlandia, du vil høre, skal du komme til vores foredrag over bogen 'Pigen fra det store hvide skib' mandag den 13. september kl. 19 i KulturArkaden.

Hør de to forfattere – Mich Vraa og Jesper Bugge Kold - fortælle om arbejdet med romanen – og om, hvorfor historien om Jutlandia har alt, hvad der skal til, for at blive en medrivende historisk roman.

I 2021 er det 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia lagde fra Langelinie i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse til det krigshærgede Korea.

Selv om de fleste danskere har hørt om Jutlandia, ikke mindst pga. Kim Larsens sang om netop Jutlandia, så er det kun de færreste som kender historien bag skibet.

Romanen ’Pigen fra det store hvide skib’ tager dig med ombord på Jutlandia hele vejen til Korea, tager dig med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet. Køb billet og læse mere her Jutlandia. Billetter kan købes på www.vbdetsker.dk  eller på biblioteket.