Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 3

Ugens anmelder - Borgerkonsulent søges - Hyldest til Evald Tang Kristensen - Bogbyttedag.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er bibliotekar Eva Themsen, der både er en del af Team B&U samt Team Læring & Formidling på Vordingborg Bibliotekerne.

Eva har kastet sig over bogen ’Jorden under mig’ af Helle Vincentz. Det er en roman, men kunne lige så godt have været en biografi. Helle Vincentz fortæller hudløst ærligt om sin egen opvækst, som bestemt ikke har været nogen dans på roser. En opvækst der i højeste grad kommer til at præge hendes liv. Det er sørgeligt – rørende – gribende – alle følelser er i spil.

Læs hele Evas anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Vordingborg Bibliotekerne søger en borgerkonsulent til bibliotek og borgerservice 

Er du vores NYE MEDARBEJDER?  Er du god til mennesker?  Har du forstand på Borgerservice?

Pr. 1. marts eller snarest derefter, er du måske den kollega, som vi leder efter. Vi søger en udadvendt og serviceminded borgerkonsulent på ca. 32 timer ugentligt til at varetage borgerservice- og biblioteksopgaver. Erfaring og viden fra arbejdet med borgerservice er et krav.

Vordingborg bibliotekerne har 4 betjeningssteder: Vordingborg, Præstø, Stege og Lundby. Det primære tjenestested vil i opstartsfasen være biblioteket i Stege. Læs mere her: https://vordingborg.career.emply.com/.../borger.../n6wx5j/da

Hyldest til Evald Tang Kristensen

Vordingborg Fortællerkreds markerer Fortællingens dag og hylder Evald Tang Kristensens fødselsdag ved at fortælle om en flig af det, han har skrevet ned.

Evald Tang Kristensen (1843–1929) anses for at være en af de største folkemindesamlere i den vestlige verden. Utrættelig og samvittighedsfuld har Evald samlet alt, hvad han hørte og oplevede. Ca. 3.000 folkeviser, 10.000 optegnelser om folkeliv og skikke samt over 16.000 ordsprog og talemåder har han skrevet ned.

Evalds indsamlede materiale befinder sig i Dansk Folkemindesamlings arkiv.

Søndag den 23. januar kl. 14-15.30 på Vordingborg Bibliotek. Gratis entre. Alle er velkomne.

Arrangeret i samarbejde med Vordingborg Fortællerkreds.

Bogbyttedag i KulturArkaden

Så er det atter blevet tid til at bytte bøger, når Vordingborg Bibliotek slår dørene op til vinterens bogbytteri.

Det betyder, at du kan komme og lægge bøger, cd'er, blade, spil, puslespil og lignende på vores "bogbytteborde", hvis du vil forære dem væk.

Du er også meget velkommen til at tage de ting på bordene, du synes er spændende med hjem; du behøver ikke at aflevere noget for at tage noget.

Fredag 28. januar kl. 12-17 Lørdag 29. januar kl. 10-13