Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 16

Ugens anmelder - God natur, hvordan får vi mere? - Vikingetid i Danmark - Mønboerne der hjalp kz-fanger.

Ugens anmelder

Louise anmelder klassikeren Moby Dick af Herman Melville i ny forklædning som børnebilledbog

Moby Dick med Anders og Mickey' er illustreret med flotte, stemningsfulde tegninger af det oprørte hav, den vrede hval og de dramatiske hændelser, som Anders, Mickey og de andre søfolk kommer ud for - dog uden at fortællingen eller illustrationerne bliver alt for uhyggelige for billedbogslæserne.

Herman Melvilles legendariske klassiker er omskrevet med ret fri hånd, men på trods af, at det digre værk på knap 800 sider genfortælles på 36 sider, formår billedbogen alligevel at formidle handlingen, så man fornemmer den gysende spænding og den storslåede fortælling.

Louise er bibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne og du kan læse hele hendes anmeldelse her eller på vores Facebookside ’Vordingborg Bibliotekerne’.

God natur i Vordingborg Kommune – hvordan får vi mere?

Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg inviterer til en spændende debataften tirsdag den 26/4 kl. 19 i KulturArkaden. Her vil mulighederne for mere og bedre natur i Vordingborg Kommune være på programmet.

Borgmester Mikael Smed og udvalgsformand Anders S. Andersen deltager i debataftenen og fortælle om kommunens visioner og planer for naturen. Repræsentanter fra DN-Vordingborg kommer med deres aktuelle ønsker for en positiv udvikling af kommunens natur. Naturmedarbejdere fra Vordingborg Kommune vil fremlægge nyt fra kommunens naturforvaltning og planlægning.

Arrangeres i samarbejde med Naturfredningsforeningen Vordingborg. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Hent din billet her.

Vikingetid i Danmark – Præstø Bibliotek torsdag 28/4 kl. 18.30

Forsker Henriette Lyngstrøm fortæller om vikingetiden - arkæologisk set.

Men hvordan var det at leve i vikingetiden? Set med arkæologiske øjne er svaret ikke enkelt - vi taler jo om en periode på 300 år. Men alligevel.

Arkæologien har fået bedre og bedre styr på vikingetiden samtidig med, at nye metoder tillader os at gå helt tæt på det enkelte individ. I foredraget kan du blandt andet få svar på, om vikingerne cross-dressede, og hvorfor de brugte tandtatoveringer. Malede de deres huse gul, blå og røde? Legede vikingebørn med legetøj? Og hvorfor var vikingernes sværd så skarpe?

Arrangeret i forbindelse med Forskningens Døgn. Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Hent din billet her.

Oplev den fantastiske og rørende historie om Mønboerne, der stod sammen og hjalp udsultede, syge og døende kz-fanger KulturArkaden torsdag 28/4 kl. 19

Tidligt på dagen den 5. maj 1945, mens Mønbeboerne langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en synkefærdig flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn.

Lasten bestod af 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion, som man ikke havde set magen til, tog sin begyndelse.

I dette foredrag fortæller forfatterne bag bogen ’Skibet fra helvede’ ,Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsen, om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. En historie om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Billetter til foredraget kan købes her.