Spring til indhold

Hvem skal vinde idrætspriserne?

Nu kan du indstille din kandidat til Årets Idrætspriser 2023.

Nu er det tid til at indstille til Årets Idrætspriser 2023. I år kan der indstilles til tre forskellige priser, og dommerkomiteen uddeler selv en fjerde pris. Deadline for indstillinger er 16. april 2024.

Mønshallerne lægger hus til, når idrætsfolk i Vordingborg Kommune fejres ved en stor fest torsdag den 16. maj 2024. I samarbejde med Vordingborg Idrætsråd samt sponsorerne Møns Bank, Øernes Revision, Feriepartner Møn-Stevns, Lars Bang A/S, Lendemark Brugsforening og GF Forsikring uddeles en række idrætspriser.

Årets idrætsforening
Denne pris uddeles til 3 idrætsforeninger eller en idrætsafdeling i en flerstrenget forening, der har gjort et ekstraordinært stykke foreningsarbejde i 2023 til gavn for foreningen og dens medlemmer.
Modtageren er en forening/idrætsafdeling, som arbejder fremadrettet for sine medlemmer og sørger for, at der er trivsel og sammenhold i foreningen.
Hovedprisen er på 20.000 kr. og derudover uddeles der henholdsvis 10.000 kr. og 5.000 kr. til runners up.

Årets idrætsleder

Prisen til ”årets idrætsleder” er på henholdsvis 10.000 og 5.000 kr. til nr. 1 og 2, og tildeles en idrætsleder, der gennem en årrække har ydet en særlig frivillig og uegennyttig indsats som leder i en af Vordingborg Kommunes idrætsforeninger. Modtageren er prototypen på en foreningsleder, der har fokus på hele foreningens ve og vel. Det er ikke et krav, at modtageren stadig er aktiv. Årets idrætstalent
”Årets idrætstalent” er en person eller et hold, der har ydet en ekstraordinær præstation eller en indsats udover det sædvanlige i 2023. Modtagerne profilerer sin aktivitet og har et potentiale, der kan videreudvikles.
Modtagerne skal være medlem af en forening i Vordingborg Kommune eller bosiddende i Vordingborg Kommune. Hovedprisen er på 20.000 kr., og derudover uddeles der 15.000 kr. og 10.000 kr. til runners up.

Årets skulderklap

Denne pris gives til en person, et hold eller en forening, der har gjort noget særligt for kammeratskabet, omsorg, sammenholdet og kampgejsten i en af Vordingborg Kommunes Idrætsforeninger.
Prisen er på 5.000 kr., og er udenfor indstilling, idet det er dommerpanelet, der udvælger vinderen.

Indsendelse af kandidater
Deadline for indstillinger er 16. april 2024 til Vordingborg Idrætsråd på mailadressen:
info@vordingborgidrætsråd.dk
Vedhæft meget gerne et godt foto eller et kort videoindslag.

Foreningerne i kommunen kan indstille Årets Idrætstalent samt Årets Idrætsleder, mens alle kan indstille til Årets Idrætsforening.

Hædring af årets mestre 
Igen i år hylder Vordingborg Kommune alle, der har vundet et Danmarksmesterskab eller vundet guld, sølv eller bronze ved NM, EM eller VM i 2023.

Mesterskabet skal være opnået i en forening hjemmehørende i Vordingborg Kommune eller af en atlet, der er bosiddende i kommunen.

Mesterskabet skal ligeledes være anerkendt af Danmarks Idrætsforbund eller Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, og det er kun mesterskaber opnået i øverste division eller A række som hædres.

Indsend dokumentation for opnåede mesterskaber samt et elektronisk billede af vinderen eller vinderne til: kulturogfritid@vordingborg.dk.

Frist for at indsende er senest den 16. april 2024.

Idrætspriserne er sponsoreret af GF Forsikring, Bang A/S, Feriepartner Møn-Stevns, Møns Bank, Lendemark Brugsforening, Øernes Revision.