Spring til indhold

Forening overrakte midler til Center for Socialpsykiatri i Vordingborg

En donation på 30.000 kr. skal styrke indsatsen omkring udsatte unges mentale og fysiske sundhed.

Onsdag 10. april besøgte Velliv Foreningen Værestedet Ritas Corner i Vordingborg for at overrække Center for Socialpsykiatri 30.000 kr.

Pengene skal bruges til at styrke de unges sociale kompetencer, bryde isolation, styrke den unges færdighed indenfor madlavning, samt forebygge en forværring af den fysiske og mentale sundhed hos de unge i målgruppen.

I Center for Socialpsykiatri Vordingborg har man observeret, at mange unge med mentale udfordringer mangler grundlæggende viden og færdigheder inden for sund kost og madlavning, samt har en tendens til at isolere sig, hvilket er med til yderligere at forværre deres sociale situation. 

Midlerne skal derfor bruges til en madklub til udsatte unge i alderen 20-30 år, hvor der er fokus på at skabe et fællesskab, som kan hjælpe de unge i målgruppen til at bryde isolation og forebygge angst.

I den nye madklub vil de unge derfor få mulighed for at deltage aktivt i hele processen med indkøb, madlavning, læring om kost og hygiejne, samt styrke sociale færdigheder indenfor fx samarbejde.