Spring til indhold

Fire dage med fokus på seniorlivet

Fra den 22. april og 14 dage frem bliver der sat ekstra fokus på livet som 65+ årig i Vordingborg Kommune.

Her afholder kommunens seniorkonsulenter fire inspirationsdage under overskriften Klar – Parat – Senior. Samtidig tilbyder sygeplejersker fra sundhedsområdet risikovurdering og test i forhold til diabetes og lungesygdommen KOL.


Lokale tilbud, tips og tricks og en snak med Seniorrådet
Der sker meget, og der er mange tilbud for alle aldre i Vordingborg Kommune. Også for de på 65+ år. Det sætter kommunens ”senioreksperter” fokus på henover fire dage i henholdsvis Viemose, Præstø, Vordingborg og Stege.

Dagene byder på flere ting. Der er mulighed for at høre om tilbud og aktiviteter i lokalområderne fra kommunens ”senioreksperter”, nemlig seniorkonsulenterne. Også i forhold til foreningslivet.

Seniorkonsulenterne har et særdeles godt overblik over lokale tilbud og muligheder og kan også fortælle bredt om, hvad kommunen kan tilbyde og hjælpe med. Og så har de meget stor erfaring med de ting, der begynder at fylde, når man så småt nærmer sig seniorlivet.

Seniorrådet i Vordingborg Kommune er også med. Her kan man få en snak om lokale seniorforhold og komme med ønsker, som rådet kan tage med i deres videre arbejde.

Der er kaffe, the og frisk frugt til alle – og lokalbagt kage til de første 50 fremmødte på hver af dagene.

Også mulighed for vurdering af risiko for KOL og diabetes
Flere hundrede tusinder danskere har lungesygdommen KOL eller diabetes uden at vide det. Og det er et problem, da begge sygdomme kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser og er vigtige at opdage så tidligt i forløbet som muligt. Sygdommene opstår hyppigere, jo ældre man bliver. Derfor opfordrer formand for Social- og Sundhedsudvalget, Mette Høgh Christiansen, på vegne af udvalget til, til at man kigger forbi, hvis man kunne tænke sig en vurdering af, om man er i risiko for at have en af sygdommene:

- Både diabetes og KOL er vigtige at opdage så tidligt som muligt, da der er behandlingsmuligheder for begge dele. Derfor kan man overveje at kigge forbi og få en gratis risikovurdering. Og viser den risiko, har sygeplejerskerne også mulighed for at lave en vejledende test, fortæller udvalgsformanden og slutter:

- Vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden og kigge forbi en af dagene. Det er en god mulighed for at så en uformel snak med dygtige fagpersoner om alt fra sundhed og trivsel til fritidsmuligheder, netværk, transport og meget andet. Man kan læse mere om Klar – Parat – Senior på vordingborg.dk/klarparatsenior

FAKTA

 • Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. Man kan blot dukke op.
 • Dagene har samme program, så man skal kun komme forbi en af dagene.
 • Klar – Parat- Senior dagene afholdes:
   • Egnshuset Viemose d. 22. april kl. 10-12
   • Præstø Multicenter d. 24. april kl. 10-12
   • Vordingborg Sundhedscenter d. 30. april kl. 13-15
   • Mønshallerne d. 2. maj kl. 13-15

Læs mere om Klar – Parat – Senior her.