Spring til indhold

Vordingborg i Bevægelse

Om Danmark i Bevægelse/ Vordingborg i Bevægelse

Vi bevæger os på et væld af forskellige måder i hverdagen. Syv ud af ti deltager i forskellige bevægelsesaktiviteter i fritiden mindst fem gange om ugen, lige fra gåture til spinning eller gymnastik. Men vi gør også rent i hjemmet, cykler ud at handle og nogle har fysisk anstrengende jobs. Det viser en ny analyse fra undersøgelsen Danmark i Bevægelse, der med 163.000 besvarelser er den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner. Undersøgelsen har udgivet 98 kommuneanalyser, én for hver kommune, og én af dem handler om bevægelsesvaner i Vordingborg Kommune.

Du finder analysen for Vordingborg her

Fakta ark for Vordingborg

Du finder rapporten for hele Danmark her

Bag målingen står Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Undersøgelsen er støttet af Nordea-fonden med 12 mio. kr. Målet med undersøgelsen er at afdække og koble motiver og muligheder for fysisk aktivitet i den danske befolkning – både nationalt og lokalt.

Se mere om forskningsprojektet her: www.danmarkibevægelse.dk

 

Torsdag den 24. marts 2022 kom forsker, Jens Høyer-Kruse, til Vordingborg og fortalte om resultaterne fra Vordingborg Kommune. Find oplægget her