Spring til indhold

Vi søger brandkadetter

Nu har unge mellem 13 til 17 år mulighed for at blive en del af korpset af brandkadetter i Vordingborg Kommune.

16 unge har netop afsluttet forløbet. To af dem endda med ansættelser som hhv. deltidsbrandmand og i beredskabsstyrelsen. Nu får flere unge chancen.

Forløbet er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen og 10. klasse og Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, med støtte fra Trygfonden. Efter endt kursusforløb optages kadetterne i Midt- og Sydsjællands Brand og Rednings ungdomskorps, hvor man kan fortsætte, til man fylder 18 år. Herefter er det muligt at gennemføre grundkurset for brandmænd.

For Konrad, som fylder 18 år i næste uge, var forløbet som brandkadet så stor en succes, at han efter kun meget kort tid i ungdomskorpset, nu skal indgå i den faste stab som deltidsansat som brandmand:

”Så længe jeg kan huske, har jeg villet være brandmand. Det er nu blevet muligt, og det er gået stærkt. Jeg er dybt taknemmelig for brandmændene fra Vordingborg Brandstation, der har talt min sag, stolet på mig og gjort det muligt”, fortæller Konrad.

Under forløbet som brandkadet lærer man bl.a. om førstehjælp, sikkerhed og røgdykning.

Projektleder, Pernille Rasmussen, fra Ungdomsskolen og 10. klasse, glæder sig over succesen:

”Jeg er så glad for at se, hvordan projektet giver mening. De unge, som er med, har det sjovt, men det er ikke kun sjov og ballade. Det handler rigtig meget om både at sætte sig selv i spil, at vise tillid til andre og selv at være til at stole på. Det giver sig selv, at inden for dette felt, skal man kunne samarbejde og regne med hinanden, når det virkelig gælder. Så der er faktisk rigtig mange kompetencer, som trænes, ud over den viden og de færdigheder, deltagerne får. De unge vokser virkelig med opgaven, og hvis man har lyst, er der stadig et par enkelte ledige pladser på det hold, der starter op nu”.

Frem til marts 2025 etableres to brandkadethold, med opstart i hhv. marts og september.

Trygfonden har bidraget med en donation på i alt 1.053.100 kr.