Spring til indhold

Vi arbejder på nye tiltag til bedre lokal busdækning

Vi har ansøgt om at blive frikommune, så der kan testes nye transportløsninger.

Sidste år modtog kommunen en stor mænge høringssvar angående den offentlige busdrift. Her indgik en række gode ideer til, hvordan busdækningen kunne blive bedre, fx i de mere tyndtbefolkede områder af kommunen. Men en række regler står på tværs. Dette var derfor også et af emnerne, da Transportminister Thomas Danielsen besøgte Vordingborg Kommune i september 2023.

Nu er der indsendt ansøgning om at blive frikommune og dermed få mulighed for at prøve nogle af de foreslåede løsninger af. Blandt forslagene er muligheden for at udvide brugen af de kommunale skolebusser til mere almindelig buskørsel, at kunne lave lokal optimering af Movias forskellige ’flex’-ordninger, og at kunne afprøve forskellige koncepter for borgerdrevne busser.

Mens der ventes på svar fra Transportministeren, arbejder kommunen videre med forslag, som ikke kræver lovændringer, og har fx lige lanceret samkørselsordningen NaboGo som et tilbud til især pendlerne. Over de kommende måneder udvides NaboGo-ordningen med flere opsamlingssteder rundt omkring i kommunen. Herudover har politikerne bedt om at få udarbejdet en samlet Mobilitetsplan for kommunen. Første step i udarbejdelsen af denne er en drøftelse og ideudvikling mellem politikere, relevante råd og lokalfora mv. i marts.