Spring til indhold

Ture med afstand

Vordingborg Kommune byder på nogle af landets smukkeste udeoplevelser. Og mange flere end de kendte attraktioner - som eksempelvis Møns Klint. Husker man forholdsreglerne og holder god afstand til andre, kan de fint opleves under den igangværende epidemi. Og her er der plads til luft mellem de besøgende.

Naturvejlederne har derfor lavet en masse tips til oplevelser - med noget for alle - og med forslag til de mere ukendte steder. Alt sammen til fri og gratis afbenyttelse.

God fornøjelse!

Den skjulte naturperle ved Faksinge By

Start rundturen på ca. 3,5 km ved Beldringe Kirke og oplev både de åbne vidder og et hyggeligt landsbymiljø med gamle huse. I landskabet mellem Præstø Fjord og Avnø Fjord findes en meget unik ”skovhave” i Faksinge By. Initiativrige lokale landsbybeboere har tilplantet arealet med mange spændende træer og buske (se navnene på skilte), en lille sø til naturen og masser af siddepladser rundt omkring og endda et multtoilet. Alle er velkomne til at gå en tur i skovhaven. Fortsæt herefter gennem landsbyen og for enden af landsbyen og ad en bred græssti nord for byen kommer du til Beldringevej og forbi skovhaven og videre tilbage til kirken igen.

Startsted: Beldringe Kirke, Hastrupvej 2A, 4720 Præstø

Grønne stier og lokal bypark ved Store Damme på Vestmøn

Et grønt område og et netværk af stier tæt på Fanefjordskolen på Vestmøn er blevet udviklet af frivillige og lokale kræfter genne mange år.

Fanefjord Bypark har både stier, vandløb, søer, og er perfekt for aktiviteter for alle aldre. Der er bålhytte, bænke og stier rundt også til nærområdet. En ca. 3,5 km rute er fx fra parkens udgang ved Præstebjergvej, hvorfra der gås til højre og ca. 400 meter længere fremme drejes ad en græssti til højre over markerne til Vollerupgade, her gås igen til højre og ca. 500 meter længere fremme ved Vollerupgade 13 drejes til højre ad Ormestræde, som leder til Fanefjord Kirkevej og mod højre tilbage til Fanefjord Gade og byparken.

Lokale har fået etableret en Disc Golf bane, hvor der kastes med en Frisbee efter golf lignende regler. Disc Golf klubben velkommer alle til gratis at bruge banen. I bålhytten tæt ved Fanefjordhallen findes låneudstyr og instruktionsplancher.

Startsted: P-plads ved Fanefjordhallen, Fanefjordgade 143, 4792 Askeby

Avnø - sæler og højt til himlen

Avnø - stedet med højt til himlen og masser af plads og frisk luft!

Vil du bare have luft omkring dig og masser af plads til at slippe børnene løs?

Så tag det varme tøj på og kør ud til Avnø. Parker ved naturcentrets p-plads og gå ad den kørestolsvenlige grusvej ud til kysten. Her er masser af lærkesang i luften og måske flyver havørnen over dig på vej til at fange sin frokost ude i fjorden. Følg kysten mod venstre og til sidst vil du komme ud til Nokkeskoven. Her kan I lave bål ved shelterpladsen og hygge jer sammen. Tag lidt brænde med derud og noget varmt at drikke. Husk at slukke gløderne efter dig.

Der er også rig mulighed for at se sæler i fjorden og på stenene. En kikkert er ikke af vejen, hvis du lægger vejen forbi Avnø.

Adresse: Flyvervej 40, 4750 Lundby
https://goo.gl/maps/hGhGGbFHwbHdtSZAA

Cykelture: Panoramaruterne, Munkevejen eller mountainbikeruterne

Vil du bevæge dig rundt på en cykel? Det går hurtigere og du kan trille ned ad bakke, og det er nemt at følges ad. Vordingborg har mange afmærkede cykelruter og der er noget for en hver smag. I kan vælge at cykle på de helt små veje hvor der ikke kommer mange biler eller kun på cykelstier. 

Er I til det kuperede eller til det rolige med den gode udsigt? Der findes mountainbikespor bl.a. i Faksinge skov ved Præstø, i Klinteskoven, på Kulsbjerg militærterræn. 

Kig her på hjemmesiden over almindelige cykelruter og vælg den der passer jer bedst. 

Dyrehaven ved Ugledige

Her kan du gå en god, lang og fredelig skovtur. Ved porten kan du komme ind i skoven, følge skovvejene og stierne rundt, gå ned til søen og komme tilbage til Ugledigevej. Her vokser smukke, gamle træer, og de mange døde træer giver liv til et mylder af arter.

Området rummer mange historier om både Galgebakken og Balle Lars, Kulsoens Hus og traktørstedet Lerhuset. Går I stille, får I sikkert øje på de lokale dådyr, der gemmer sig mellem træerne i skoven. Det er en privat skov, så husk at blive på skovstierne/vejene og hav hunden i snor (og tag affald med retur).

Du kan bedst parkere ved shelterpladsen i det skarpe hjørne på Ugledigevej, 4720 Præstø og gå ind i skoven herfra.
https://goo.gl/maps/ps24gvNrpGyNR8nn7

Faksinge Skov - tumleskoven for børn med krudt i rumpen og mountainbikeruter

Lige vest for Præstø findes en gammel gammel skov med en god shelterplads og markerede skovstier. Der findes et skilt over skovstierne ved p-pladsen. Det er en offentlig skov, så du kan bare slippe børnene løs i skovbunden.

Der findes også markerede mountainbikeruter for alle aldre. I den vestlige del af skoven, langs med Even sø, kan der være ganske stille. Og du kan være heldig at se havørnen, der nærmest dagligt flyver henover skoven. Den har rede på den anden side af søen og har adgang til døgnåbent spisekammer med fisk og vandfugle i Even sø.

Du er velkommen til at hold pause og tænde et bål ved shelterpladsen, som ligger tæt på p-pladsen.

Adresse: Evensølundvej 5, 4720 Præstø
https://goo.gl/maps/KsVQe2M45RWRBPLG8

Fugle- og paddeparadiset ved Stege Sukkerfabrik

”Jordbassinerne” blev de kaldt. Men nu er de små søer, fyldt med vand. De er et levn fra sukkerroernes storhedstid. Nu er det rekreativt naturområde med plads til både fugle og fredede padder. Mulden blev vasket af roerne, vaskevandet returneret til Stege Bugt gennem bassinerne, og saften blev presset ud af roerne til sukkerproduktion.

Du kan gå de ca. 3 km rundt om alle bassinerne. Der er bænke flere steder. Der er fine græsstier, hvor nogle er brede og andre smalle spor. Lige nu blomstrer fuglekirsebær og slåen langs stierne, og havtorn er lige ved at springe ud. Her er et rigt fugleliv, ænder og andre andefugle ligger i læ i bassinerne, så det kan betale sig at have en kikkert med. Også til at spejde efter havørnen ud over Bøgestrømmen og øerne Lindholm og Nyord.

Der er parkering ved Sukkerfabrikken, 4780 Stege 
https://goo.gl/maps/Y6zcMxBKrYx4GK4s5

Du kan også parkere for enden af Strandvej, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/Mx7Ry7xUeB4oL5xN9

Eller parkere ved p-pladsen nord for Ny Ørnebjergvej, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/qRFgdg5hd71XHGh87

Hegnede Skov mellem Stege og Ulvshale

Med den mest fantastiske udsigt over Stege Bugt - helt oppe på toppen af Hegnede Bakke - ligger Naturstyrelsens nyeste skov på Møn, Hegnede Skov.

Skoven er plantet til med en del spiselige arter som fuglekirsebær, hassel, valnød, blomme, æble. Der findes også brombær, hindbær og vild merian i skovens lysninger. I midten af skoven er en stor åben slette, hvor der er særlig god plads kigge op i himlen og lytte til fuglene og insekternes summen. Græsstierne fører dig igennem en spændende skov med mange forskellige arter. Omkring skoven går husdyr og græsser. Brug klaplågerne til at komme ind i skoven ude fra vejen.

P-plads ved ”Sommerfugleskoven” på Toftevej, 4780 Stege

https://goo.gl/maps/UUW2gcPjt6HZ2X9t9

Hulemosesøen i Nyråd

Du kan gå en tur rundt om Hulemosesøen i Nyråd. På øst og nordsiden er broer med platforme, og bænke, hvor du kan se på livet i vandet med dine børn og måske med et fiskenet. Her er skaller, aborrer, gedder, suder og brasen. Husk fisketegn, hvis du er over 18 år. Det kan købes på fisketegn.dk.

Og så er der et lystigt fugleliv - ikke mindst i skumringen. Er turen ikke lang nok, kan du gå under Kalvehavevej og ind i Vintersbølle Skov. Følg stien langs åen Fladbækken. Vandet her er så rent og vejen op ad åen så fri, at havørred trækker op og gyder i åen. Prøv at kigge forsigtigt i åen, om der skulle være fisk.

Du kan parkere ved børnehaven De 4 årstider, Kalvehavevej 4, Nyråd, 4760 Vordingborg. Der er adgang til Hulemosesøen fra vejene Damvænget, Hulemosevej, Aborrevænget, Karpevænget, Geddebakken og Ørredbakken.

https://goo.gl/maps/uruzePRnCZQVg1V77

Jungshoved - halvøen med fuglebænke, kulturtårne og flagermushoteller

Om du er i bil eller på cykel eller gående, så er der store muligheder for at opleve både natur og kultur på Jungshoved halvøen. Når du kommer herud, vil du på din vej møde opstillede infoskabe mange steder i de små landsbyer. Her er der oplysninger om gode ruter i området. I nogle af de gamle eltårne er der kulturudstillinger og der er bænke med malede fugle på rundt i landskabet. 

Begynd fx din tur ved naturområdet Sydgården med stisystemer og shelterplads og danmarks flotteste flagermushotel. Det er så stort, at du kan gå ind i det.

Adresse: Naturområde Sydgården, Roneklintvej 5, 4720 Præstø
https://goo.gl/maps/YJ6RDmgZWGgehNHo7

Klinteskoven fra Havrelukke skovområde

Klinteskovens nordøstlige del har adskillige gode afmærkede ruter med gode skovveje at gå og cykle på. Skoven er fuld af gamle træer og masser af både råvildt og fugleliv, vilde orkideer og flotte, flotte skovlandskaber med gamle stendiger. Helt ude ved kanten er der også kig til klinten - og måske er du heldig at se vandrefalkene.

Havrelukke p-plads ligger kun nogle få hundrede meter inde i skoven, når du kommer ad den store skovvej. Havrelukke, 4791 Borre

https://goo.gl/maps/yHdJPj63xmXJsnZa6

Klintholm Havn - strandtur i kilometervis

Fra Klintholm Havn kan du gå på strandtur til begge sider. Hvis du går til venstre - altså mod øst - kommer du efter 4 km ud til en af Møns smukkeste forårsskove: Busene Have. Her er skovbunden fyldt med forårsplanterne anemoner, guldstjerner, lærkesporer og vilde løg. Der er gamle egetræer langs kysten og inde i skoven store gravhøje og endda en bautasten som vikingerne måske satte der. I skoven ved P-pladsen findes skilt som fortæller kulturhistorien om gravhøjene.

Hvis du går til højre fra Klintholm havn - altså mod vest - så kommer du efter 4 km til Råbylille Strand, og ved pumpehuset er der en dejlig bænk at hvile sig på inden tilbageturen. En skøn strandtur med masser af bølgelyde og frisk luft.

Adresse: Klintholm havn, 4791 Borre
https://goo.gl/maps/j6hiACtj38ReLC7Z7

Kløverstierne fra Ørslev Kirke

Kløverstierne i Ørslev starter ved Ørslev Kirke, med den meget fine kirkegård. Der er 4 ture, der alle er skiltede. Du kommer tilbage til kirken, hvis du følger skiltene. Undervejs er der små beskrivelser af Ørslevs historie. Den korte tur på 2,5 km (grøn rute) fører dig rundt i det ældste af Ørslev og igennem Hundredemeterskoven. Turen på 5 km (blå rute) sender dig også udenfor byen, og de næste to ture på 7,5 km (rød rute) og 10 km (sort rute) egner sig godt til cykelture, hvor du kommer ud på de mindre veje rundt om Ørslev. Gå på opdagelse - der er eventyr i vente.

Du kan også hente en folder her.

Startsted: Ørslevvej 134, 4760 Vordingborg

https://goo.gl/maps/F2hTPFPaGjCh3sSA7

 

 

Kulsbjerg – et militært naturområde med offentlig adgang

Kulsbjergområdet, mellem motorvejsfrakørsel 41 og Stensved by, er et militært øvelsesområde. I dag er det primært et stort naturområde, der periodevist kan være lukket grundet militære aktiviteter. Det meste af året er det dog muligt at gå og cykle på veje og stier i området.

Her kan du opleve den sjældne løvfrø og markfirben og orkideen Maj- Gøgeurt. Masser af gamle frugttræer fra tidligere tiders små beboelser. Gå op på toppen af Store Kulsbjerg og nyd den flotte udsigt over Storstrømmen og farøbroen mod Falster.


Der er også mountainbikeruter på henholdsvis 6km og 10 kilometer. Der er flere adgangsveje til Kulsbjergområdet, blandt andet fra p-pladsen ved Kulsbjergvej 2, hvor plancher fortæller om stedets natur- og kulturhistorie.

Adresse: Kulsbjergvej 2, 4773 Stensved
https://goo.gl/maps/79pJVUNRGLWBFz5G9

Kæmpe gravhøje og havudkig i Fanefjord Skov

Denne skov har siden 1769 - som noget helt unikt i Danmark - været ejet i fællesskab af lokale borgere. Skoven er altså privat (bliv på skovveje og stier).

Skoven byder på stor mangfoldighed af forårsblomster og gamle træer som ”Storkeegen”. Skoven har en mange gravhøje, hvor eksempelvis Mortenshøj er tæt på p-pladsen. Disse gravhøje kan være over 3000 år gamle og er faktisk uudforskede indtil nu. Læs mere info om gravhøjene.

Hvis du har kaffe eller lignende med, så gå ind i skoven og se, om du kan finde frem til kystudkigget, hvor den berømte lange bænk, udskåret af én stor stamme, venter. Ofte med et fantastisk lydscenarie af fuglesang og bølgeslag. Ellers kan du gøre stop ved søen ved vejbommen og opleve et særligt fugleliv der.

P-plads tæt på ”Storkeegen”
https://goo.gl/maps/FZboMaMukGmZduAF8

Møns højeste punkt - Aborrebjerget med tranekig

Vil du have et storslået view ud over Østmøn og Østersøen mod Sverige, kan du gå op på Møns højeste punkt, Aborrebjerget ved naturområdet Jydelejet. Her er du 143 meter over vandets overflade og kan nyde en fantastisk udsigt. Om foråret flyver masser af traner henover her. Det lyder som en trompetkoncert, når de flyver sammen højt oppe i luften.

Adresse: Langebjergvej 1, 4791 Borre
https://goo.gl/maps/CvRUL6QPgASAgsQm6

 

Ore Strand tæt på Vordingborg

I udkanten af Vordingborg by ligger Ore Strand. Det er en forholdsvis stenet strand, så tag en god opslagsbog om sten med eller konkurrer om at slå smut med sten i vandet. Undervejs er der bænke og steder at holde picnic og spille bold. Måske kan du endda soppe lidt i vandet, hvis det er godt vejr og du ikke er kuldeskær. Prøv at udfordre sanserne lidt. Gå forsigtigt på stenene med bare tæer. Du kan starte strandturen helt nede fra vandkanten bag Vordingborg Bibliotek eller køre lidt længere ud ad Ore og parkere.

Startsted: Badevej 13, 4760 Vordingborg
https://goo.gl/maps/J4frTjppnFmyBCYu5

Oringepynten og Trellemarken rundt – store vidder og gamle, krogede egetræer

Hvis du vil have en 5 km lang tur, kan du starte turen fra parkeringspladsen på Trellemarksvej og gå hen over det nye naturområde Trellemarken med bænke og havudsigt, forbi pumpehuset ved diget og videre ud på Oringe parkområde.

Du må gå overalt. Du kan også følge kyststien rundt om halvøen. Udsigten er imponerende og træerne er smukke, gamle og velholdte. Turen er en rundtur, der ender tilbage ved p-pladsen. Der lever rådyr i skoven og der er masser af fugleliv og i sensommer kan du plukke brombær, slåen og havtorn.
https://hjerteforeningen.dk/hjertestier/rute/trellemarken-oringepynten/

Adresse: Ved Masnedsund Havn for enden af Sydhavnsvej, 4760 Vordingborg
https://goo.gl/maps/WeqAwp828N3sjpKX9

Petersværft og kystskovene - udsigter og historier

Kystskovene langs Sydsjælland er en stor naturoplevelse, hvor du aldrig ved, hvad der dukker op. En stor del af skovene er private. Skiltene ved de store indgange fortæller dig om reglerne for besøg. Når du går på skovvejene langs kysten, så hold godt øje med himlen! Ofte kan havørnene være på vingerne på udkig efter fisk eller vandfugle. Du kan også være heldig at opleve den store flagspætte-han, som sidder og trommer på et af skovenes træer.

Start din tur fx ved Petersværft og gå mod nordøst. Petersværftvej, 4772 Langebæk
https://goo.gl/maps/KF9gbnE825jrv6qr6

Sporet på Bogø – en rejse gennem kultur og natur

Her er en god lang tur, der starter ved Bogø Havn (undgå så vidt muligt parkere ved Skovpavillonen i skoven). Du kan også starte ved Sprøjtehuset på Bogø Hovedgade og følge ruten rundt via skiltene.

Ruten er 7,4 km og fører dig igennem Bogø Bys historie undervejs. Du kommer forbi Bogø Mølle, hvor det faktisk er muligt at gøre et stop inde i møllen. Her er plads til at spise medbragt mad der er toilet. Fortsæt igennem sommerhusområdet, ud over markerne og ind igennem Bogø Østerskov, forbi den smukke skovpavillon, Frihedsstenen, de store gravhøje, tilbage mod byen, forbi kirken og retur gennem den smukke by ned til havnen. Se ruten på kort.

Startsted: Grønsundvej 595, 4793 Bogø By
https://goo.gl/maps/yk11RhRAtGbRkxHt8

Stege-Udby skovene på Møn

Mellem Stege og Udby er der for ca. 20 år siden plantet skove til nytte for både mennesker, dyr og grundvand. Her kan du gå eller cykle på et 2,2 km eller 5 km langt afmærket stisystem og komme forbi både hundeskov, sundhedsspor med kondisti, insekthotel, hasselbuske, slåenbuske, mirabeller, orkideer, plantede æbletræer, brombærkrat, hvilebænke, flotte udsigtspunkter, shelterplads med drikkevand og muldtoilet.

Start for eksempel turen ved Stege Skov, Pilevej, 4780 Stege

https://goo.gl/maps/V84BqAntr2FF5of67

Stensby Møllebæk Stier – naturlegeplads og brusende vandløb

Ved Stensbygaard er der 4 naturstier rundt langs gårdens marker, gennem dens skove og langs vandløbet Stensby Møllebæk til Sydsjællands kyst. Du kan følge de afmærkede stier rundt og besøge en naturlegeplads i skoven med sten, træstubbe og træstammer til at gå balance på. Turen ned gennem Mallings Kløft er en smuk tur langs stejle, dramatiske skrænter og det brusende vandløb (BEMÆRK - HER KAN VÆRE MANGE MENNESKER). Undervejs kan du også besøge fortidsmindet ”Kong Valdemars Jagtslot” på engen og gå tilbage i tiden dengang Valdemar Atterdag gik på jagt i det Sydsjællandske landskab, og historien fortæller, at han havde sit jagtslot her. 

Læs mere om Stensby Møllebæk Stier på Stensbygaards hjemmeside
https://stensbygaard.dk/stensby-moellebaek-stier/

Start turen fra Stensved Stadion p-pladsen på Vordingborgvej
https://goo.gl/maps/pdwreQh8qoB4cmE29

Ulvshale Skov – et paradis for dyr, planter og mennesker

I Ulvshale skov kan du gå rundt på de mange afmærkede stier og opdage masser af dyrespor ved de mange døde og gamle træer, der ligger hulter til bulter i den fredede skov. Her er fyldt med klatretræer for børnene og masser af flagspætter, som trommer løs på stammerne om foråret.

Skoven vokser på gamle strandvolde. Derfor ser du flintesten på stierne og under de faldne træers rødder. Ulvshale Strand er et rigtigt godt sted at lede efter rav - specielt når vinden har været i nordøst. Ravet lyser op, hvis du leder med en god UV-lygte i mørket!!

Både ved p-pladsen ved Ulvshale strand og ved naturcentret findes skiltning til 5 skønne temature, der både giver dig skov, eng og strand.

P-plads Ulvshale naturcenter, Ulvshalevej 283, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/yePKghDiKRmYQHE6A 

P-plads ”ved tønden”, Sandvejen, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/pZ4wKjRAcC8vQSws8

P-plads Nyordbroen, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/ZGQxcbYNwuQ3KAFx7

Vandreruterne Sjællandsleden, Camønoen, Fjord til Fjord ruten og meget mere

I Vordingborg kommune findes gode afmærkede og ikke afmærkede vandreruter, hvor du kan gå kortere eller længere ture. Tag en vindtæt jakke på, en god madpakke med og noget at drikke og nogle sko, du går godt i. Gå ind på hjemmesiden og planlæg hvilken strækning I vil gå. Måske kan I vælge en strækning i nærheden af hvor I bor, så I kan starte med at gå hjemmefra.

Læs om vandreture og tur-forslag på Oplev.nu

 

 

Viemose Skov - flådeege og fin kyststrækning

Turen til fods eller på cykel kan fx startes ad Sjællandsledens afmærkede sti fra Kalvehave Havn ved de gule stalde. Følg derefter skovvejen ligeud helt frem til det lille bådelaug Udsigten. Ad skovvejen Udsigten mod vest nås landsbyen Viemose. Følg så vejen til venstre og igen til venstre ved lyskrydset og nyd en fabelagtig udsigt ad landevejen tilbage mod til Kalvehave Havn.

Skoven ejes af Petersgaard Gods og er en gammel kystskov med gravhøje og mange arter af løvtræer. Langs skovvejene kan der opleves et rigt fugleliv, insektliv og en fin skovbundsflora. Blå og gul anemone kan ses her i foråret. Gamle flåde ege helt tilbage fra 1800 tallet kan ses ved kysten. Fugleinteresserede kan spejde efter mange arter. Både i skov og langs kysten.

Startsted:  Kalvehave Havnevej 26, 4771 Kalvehave
https://goo.gl/maps/Dj5Zy9Sgg5G5uKQu5

Vestmøns skønne strande

Få km syd for Stege kan du komme ud til stranden og gå mange km i begge retninger. Du kan gå mod syd til Hvide Klint og lede efter forsteninger på stranden ved den flotte klint - og måske prøve at balancere på nogle af de store sten. Eller gå langs stranden mod nord mod Oddermosen og se efter havfugle. På hele strækningen kan du nyde udsigten helt over til det østlige Møn.

Parker for enden af Ørebæksvej, 4780 Stege
https://goo.gl/maps/2FME2aJjth2Ap8At6

Ved Hårbølle Strand findes også skønne strandstrækninger med masser af blødt sand at gå på. Her det oplagt bare at nyde den friske havluft, og det er muligt at samle rav. Tag frokosten med og spis den til lyden af bølger og med udsigt til masser af himmel.

Begynd turen fra stien ved P-pladsen i det skarpe sving på Hårbøllevej efter Mimersvej, 4792 Askeby
https://goo.gl/maps/6AC3JKaKZwsp2Lzk9

Vintersbølle Skovs Hjertestier

Der er tre markerede Hjertestier i Vintersbølle Skov, der starter fra parkeringspladsen ned til stranden. Her kan du finde en folder over turene. Der er tre smukke ture med skilte hele vejen. Den første er 1,5 km, og her går du rundt i parken og igennem smukke hasselgange. Nyd påskeliljerne i parken og anemonerne og violer i skoven. Den næste er på cirka 3 km og fører dig længere ind i skoven hen forbi Vintersbøllebækken og med kig til Beværterhuset. Den sidste tur går hele skoven rundt og kommer ud forbi det nye naturområde Vintersbølle Overdrev.

Startsted: Vintersbølle Strand 8, Nyråd, 4760 Vordingborg

https://goo.gl/maps/SW1x5fyGd7eJQtbPA

Naturen for dig, der har barnevogn med eller er i kørestol

Bevæger du dig rundt i kørestol, går med barnevogn, bruger rollator eller kun kan gå korte, korte ture?
Der er faktisk flere gode steder at tage ud at opleve naturen i Vordingborg Kommune.

Vi har samlet en liste over steder og faciliteter netop er til jer. Der er muligheder for unikke kig til Møns Klint, korte rundture med masser af hvilepladser, specielle fuglekiggeposter helt ude midt i den flotte natur.

Kig her og vælg hvor du vil hen:
https://vordingborg.dk/oplev/aktiv-i-det-fri/oplevelser-for-bevaegelseshaemmede