Spring til indhold

Ungerådgivning

Corona: For uddybende information, læs mere på Vordingborg Kommunes hjemmeside: LÆS MERE HER, INDEN DU HENVENDER DIG TIL OS.

 

Er dit forbrug af alkohol, hash eller andre stoffer blevet bare lidt for stort? Hvis du er under 25 år, så står vi i Ungerådgivningen klar til at hjælpe dig!

Hvad skal du gøre? Allerførst kan du starte med at kontakte os anonymt. Her tager vi en snak om, hvordan du får fyldt andet på dit liv end rusmidler. For eksempel:

 • Hvis du gerne vil have hjælp til at tackle ensomhed og isolation i forbindelse med dit brug af alkohol, hash eller andre stoffer. Har du oplevet at sidde til en fest med lokalet fuld af mennesker ... og så alligevel sidde helt alene med dine tanker om stoffer eller alkohol?

 • Have en ventil til at lufte dine tanker om, hvordan du får fyldt noget mere på dit liv, end kun at have en bekendtskabskreds, hvor alting handler om stoffer eller alkohol.

 • Måske vil du gerne have et nyt netværk – du vil væk fra den gamle omgangskreds, hvor man kun er velkommen, hvis man drikker, ryger eller tager stoffer?!

 • Hvis du har drømme og ønsker for dit liv, men har fundet ud af, at stofferne og alkohol holder dig tilbage?

Så kontakt os anonymt på telefon 5536 4000; mandag til fredag mellem kl. 9.00-12.00. Send os eventuelt en mail på cfr@vordingborg.dk

Det er vigtigt, du får talt med nogen - og vi er gerne din "ventil", når du kommer med dine tanker om dit forbrug.

Al behandling og rådgivning er gratis.

Mere om vores tilbud

 • Hvis du har brug for at få hjælp til at få dit forbrug under kontrol - eller helt stoppe - planlægger vi sammen med dig et samtaleforløb, hvor du får støtte til at nå de mål, du har sat dig. Og på en måde, som passer til dig.
 • Vi har naturligvis tavshedspligt og samarbejder med dem, du giver samtykke til. De første 3 samtaler, kan du være anonym. Rådgivning og behandling er altid gratis!
 •  Samtalerne vil oftest foregå i vores lokaler på Vordingborg Sundhedscenter. Vi kan også mødes med dig på dit uddannelsessted eller hjemme hos dig selv. Du er velkommen til at have en ven med til samtalerne.
 • Vi mødes ca. én gang om ugen i begyndelsen. Efterhånden som du kommer nærmere dine mål, kan der aftales længere tid mellem samtalerne.
 • Hvis du ønsker stoffrihed - og du igennem længere tids samtaleforløb ikke har gjort fremskridt - kan der i nogle tilfælde tilbydes intensive behandlingsforløb i en kort periode, hvor du bliver tilbudt døgnophold. Et døgntilbud efterfølges af et behandlingstilbud i Huset i Stensved.

Kontakt os gratis og anonymt på hverdage kl. 9.00 - 12.00 på tlf. 5536 4000 eller send en e-mail på cfr@vordingborg.dk

Er du familie eller pårørende?

Center for Rusmidler rådgiver - både telefonisk og personligt - så I får større indsigt i, hvordan I kan hjælpe Jeres barn. Familier er forskellige, og derfor tilpasses rådgivningen til netop Jeres situation.

 

Kontakt os gratis og anonymt på hverdage kl. 9.00 - 12.00 tlf. 5536 4000 eller send en e-mail på cfr@vordingborg.dk 

For fagpersoner

 • Vi tilbyder støtte til unge op til 25 år.
 • Vi tilbyder støttende samtaler oftest mødes vi én gang om ugen. Samtalerne foregår enten i Center for Rusmidler eller dér, hvor det er mest praktisk for den unge.
 • Vi tilbyder desuden rådgivning til fagpersoner, som møder rusmiddelproblematikker i deres arbejde med unge.

 

Kontakt os gratis og anonymt på hverdage kl. 9.00 - 12.00 på tlf. 5536 4000 eller send en e-mail på cfr@vordingborg.dk 

Hvem er du?

Du er under 25 år, og kan se dig selv i nogen af de her situationer

 

• Du er måske i et godt job eller i gang med en uddannelse? Du har et forbrug af alkohol, hash eller andre stoffer.

 

• Jeg er ikke i uddannelse eller job – og nu har festerne taget overhånd. Dagene flyder lidt ud for mig.

• Du er i byen hver weekend – og nu også på hverdage. Du kan selv se, at det er blevet lidt sværere at stå op og komme hen til uddannelsessted eller arbejde.

• Det er for meget! Jeg vil UD af mit forbrug!

 

• Well, jeg er ikke helt dækket ind af ovenstående, men jeg har nogle spørgsmål om stof og/eller alkohol alligevel.

 

I øvrigt: ALLE, som har et misbrug, er startet i det små!

Hvem er vi?

Hos Ungerådgivningen taler vi ikke om misbrug, men om problematisk forbrug. Vi møder dig med respekt, anerkendelse og imødekommenhed og vi forventer, du også vil være med til at skabe en forandring - både på den korte og den lange bane.

Hvis du er i tvivl om - eller ved, at dit forbrug af alkohol, hash eller stoffer har taget overhånd, er det vigtigt at tale med nogen. Ungerådgivningen består af Jesper og Gitte, der begge er ungerådgivere. Vi tilbyder samtaler og forløb for dig under 25 år, samt råd og vejledning i forhold til forebyggelse.

Kontakt os gratis og anonymt på hverdage kl. 9.00 - 12.00 på tlf. 5536 4000 eller send en e-mail på cfr@vordingborg.dk