Spring til indhold

Vintervejret er over os.

Få et overblik over snerydning i Vordingborg Kommune.

OPDATERET TORSDAG D. 7.12 KL. 11:30

Vi har haft alt disponibelt mandskab på gaden både i går og i løbet af natten. Vi fortsætter i dag. Vi gør det så hurtigt som muligt, men det er en lang proces at nå hele kommunen rundt.
Vi forbereder os samtidig på at være klar til mere frost - og lige nu er vi derfor ved at fylde vores saltlager op på ny - med 2000 tons salt - eller hvad der svarer til cirka 50 lastbiler.
Det kan være fristende at begynde at teste, om isen kan bære på søer og i vandhuller. Det fraråder vi på det kraftigste. Isen er IKKE tyk nok - og de kommende temperaturer på omkring 0 grader - gør det endnu mere usikkert. Det er ikke muligt for os at sætte “færdsel forbudt” skilte op alle steder - så hjælp os med at sprede budskabet.
Du kan læse mere om snerydning, og hvordan vi prioriterer vejene her: 
Pas på derude og kør forsigtigt. 

 

OPDATERET ONSDAG D. 6.12. KL. 8:15

Vores beredskab har arbejdet på højtryk hele natten - men den kraftige fygning har betydet mange tillukkede veje i løbet af aftenen og natten - som nu gerne skulle være åbne igen her til morgen. Selvom beredskabet har ryddet og saltet, kan der være meget glat - og tøvejr er nogle steder med til at gøre vejene endnu mere glatte, da temperaturerne på vejene er lavere end luftens temperatur.

Vi forventer, at dette vejr med sne og fygning fortsætter frem til middag.

Du kan læse mere om snerydning, og hvordan vi prioriterer vejene her: 

PAS PÅ OG KØR FORSIGTIGT ⚠️❄️

 

OPDATERET TIRSDAG DEN 05.12 KL. 09:30

Der er desværre glat mange steder, og lige nu fyger det kraftigt lokalt på Møn. Derfor kører der også traktorer rundt med plove og salt.
Vi kører tilsyn alle steder i kommunen hele dagen, og igen i aften og i nat vil der blive saltet.
Kør forsigtigt og pas på jer selv. 
Du kan læse om snerydning generelt i Vordingborg Kommune her

 

 

 

OPDATERET MANDAG DEN 04.12. kl. 09:30

Natten til mandag er der kørt de vanlige ruter med saltning og sneplov. Personale der ikke har haft vagt, er i gang med at rydde og salte ved buslommer, institutioner, ved fodgængerfelter og fortove.

I dagens løb fokuseres på tilsyn og status på det, vi kalder 'klasse 2, 3 og 4 veje'. 

Prognosen for temperaturen siger lige omkring frysepunkt, og muligvis går den i plusgrader i løbet af dagen. Der varsles ikke noget nedbør af væsentlig karakter.

De kommende dage frem er der udsigt til temperaturer lige over frysepunktet, men husk at det kun er prognoser!

Pas stadig godt på derude, det kan stadig være meget glat under slud og sjap.

 

OBS: Vi modtager rigtig mange opkald fra bekymrede borgere, og ofte er det pga. mangelfuld rydning/saltning på deres vej, en klasse 4 vej – som kun saltes og ryddes når ALT andet er klaret, og indenfor normal arbejdstid, jf. regulativet.

Det er vigtigt at vintervagten kan kontaktes af mandskab som har ruter og vagt, og derfor henstilles til at man starter med at undersøge hvilken vej man bor på inden man ringer.  

 

 

OPDATERET DEN 30.11.2023 kl. 09:30

Snevejret er over os - og vores beredskab er i fuld gang med at ordne vejene. Alt, der kan køre og gå, er i gang – fra store lastbiler med sneplov og saltspreder, til små traktorer og hårdtarbejdende folk med skovl og spand

Vi prioriterer efter vejenes størrelse og kommunale institutioner, der åbner tidligt. Det betyder, at nogen vil opleve, at der ikke er ryddet sne lige der, hvor de skal færdes. Når nedbøren kommer, som det er sket det seneste døgn, er det ikke muligt at få ryddet alle veje, p-pladser og gangarealer, før morgenen gryer, og det til trods for, at alle har været i gang hele natten.

Du kan via dette link se, hvilke vejklasse din vej har, og læse mere om vores prioritering af vejene. 

Du kan læse mere om snerydning på tværs af kommunen her.