Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 18

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Krimi med bid i
Birgitte Mølgård Hansen har valgt at anmelde Tim Sullivans krimi ”Tandlægen”, der er 1. del i serien om kriminalassistent Cross.

Det kan godt være, at kriminalassistent George Cross er svær at arbejde sammen, men han er den, der bliver ved med at efterforske en sag, hvis der er noget lorent ved den. Cross lider af Aspergers Syndrom og mangler sociale kompetencer. Han har det ikke let ved at omgås andre og kan være decideret uhøflig og virke dum overfor folk. Han forstår sig ikke på ironi og har svært ved at fange, når noget er sjovt. Men hans logik og søgen efter fakta fejler ikke noget.

Den nye og unge kvindelig politiassistent, Alice, har det svært med Cross, da han stiller urimelige krav, bruger hende som taxichauffør og forventer, at hun bliver færdig med de stillede opgaver på rekordtid.

En hjemløs mand findes død og hans kolleger i politiet affejer det som et skænderi blandt hjemløse, der endte i mord. Dette tror Cross ikke på. Slet ikke, da han finder ud af, at den afdøde engang har været en succesfuld tandlæge og hvis kone blev myrdet for 15 år siden. Til trods for sin chefs protester arbejder Cross stålsat videre med mordet.

Det lykkedes ham at kæde de to mord sammen og ved at grave i fortiden dukker svarene stille og rolig frem. For hvad er det for noget med en hurtigkørende rød jaguar og hvorfor blev den afdøde tandlæge ved med at opsøge den efterforsker, der i sin tid havde sagen? Cross følger sporene og kommer nærmere en gerningsmand.

Læs hele Birgittes anmeldelse og vurdering af bogen på www.vorbib.dk og på bibliotekets Facebookside.

 

Hvordan kan jeg bruge kunstig Intelligens i hverdagen?
Hør teknologientusiast Henning Schmidt fortælle om kunstig intelligens - og om de to banebrydende teknologier: ChatGPT og Midjourney.

Første halvdel handler om ChatGPT - din personlige tekstassistent. Her kan du høre om den avancerede chatbot, udviklet af OpenAI. Se, hvordan denne AI kan besvare spørgsmål, skrive tekster, og meget mere - alt sammen i en naturlig samtaleform.

Oplev live-demonstrationer af, hvordan ChatGPT kan hjælpe i dagligdagen, både til uddannelse, arbejde og personlige projekter.

Bagefter kigger vi på Midjourney, et revolutionerende værktøj, der bruger AI til at skabe fantastiske visuelle kunstværker.

Bliv inspireret af, hvordan denne teknologi kan omdanne ord til betagende billeder og kunst.

Her er din chance for at få indblik i, hvordan kunstig intelligens er ved at forme vores verden.

Alle er velkomne - fra teknologi-entusiaster til dem, der blot er nysgerrige.

Det sker på Præstø Bibliotek mandag d. 6. maj kl. 19:00.

Arrangementet er gratis, men kræver billet, som du kan hente her.

 

Morgensang på biblioteket
Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Onsdag d. 8. maj kl. 9.00 på Vordingborg Bibliotek

Mandag d. 13. maj kl. 10.00 på Møn Bibliotek.

 

Litteraturcafé på Lundby og Præstø Bibliotek
Kom og bliv inspireret på vores morgencafé mandag d. 13. maj kl. 10.00 på begge biblioteker!

Vi byder velkommen til litterær morgenkaffe, hvor du i hyggeligt selskab kan få en god snak om bøger, dele dine læseoplevelser og blive inspireret.

Vi byder på kaffe og te og morgencaféen faciliteres af en bibliotekar.

Hent din gratis billet til caféen på Lundby Bibliotek her 

Hent din gratis billet til caféen på Præstø Bibliotek her

 

Forfattermøde Annette Bjergfeldt om "Mr. Saitos Rejsebiograf"
Mange læsere har lært Annette Bjergfeldt at kende gennem romanen ’Højsangen fra Palermovej’; nu kommer hun til Præstø bibliotek og fortæller om sin nyeste og anmelderroste bog ’Mr. Saitos Rejsebiograf’

”Mr. Saitos Rejsebiograf” er en slægtshistorie, der handler om længslen efter at høre til, om kærlighed og filmmagi. Pigen Lita og hendes teenagemor Fabiola bor i Buenos Aires, hvor Fabiola sælger sko om dagen, og danser tango om natten.

Da de to må flygte fra Argentina, ender de et lille, vindblæst sted i Newfoundland. To gange om året bringer Mr. Saitos Rejsebiograf levende billeder til øen og giver saft og kraft til Litas fantasi. Mr. Saitos Rejsebiograf er en uimodståelig odyssé om livsvilje, hjerterytmer og en fiskerdreng med rav i øjnene. Om søpapegøjer, løbske tangosko og kærlighed i alle størrelser.

Annette Bjergfeldt er maler, musiker, sangskriver og forfatter og har derfor været god til at fortælle historier hele sit liv. Hendes første roman, "Højsangen fra Palermovej", der udkom i 2020, er oversat til 19 sprog og har været nomineret til flere priser, bl.a. Bogforums Debutantpris.

Køb din billet til forfattermødet her