Spring til indhold

Mig og Verden

På denne linje har vi ikke lagt os fast på noget tema – det skal DU nemlig være med til at beslutte.

Vi aftaler i klassen, hvilke temaer, vi vil undersøge. Vi undersøger hvert tema ud fra alle faglige vinkler: dansk, matematik og engelsk – og alle mulige andre vinkler, vi sammen kan komme i tanke om.

Vi starter dagen med et fagbånd, hvor vi træner faglige kompetencer. De andre timer bruger vi på at undersøge det valgte tema.

Et eksempel kunne være temaet KONFLIKTER.

I dansk læser vi artikler, hører podcast, læser skønlitteratur, kigger på pressefotos – alle teksterne har KONFLIKT som tema.

I matematik kan det være, vi gennem statistik undersøger, hvordan det forholder sig med konflikter og konflikthåndtering.

I engelsk undersøger vi konflikten mellem protestanter og katolikker i Irland – og vi læser og hører om racisme i USA.

Derudover lægger vi en psykologisk vinkel nedover.

Det hele afsluttes med, at I formidler det, I har fundet ud af. I grupper eller i par – eller måske alene. Det kan være I laver en podcast. Det kan være, du skriver et debatindlæg. Det kan være, I udarbejder en statistik. Måske holder du et lille oplæg på engelsk. Eller maler et billede. Der er mange muligheder.

Vi holder snor og rød tråd i det hele, så vi sikrer os, at vi kommer godt rundt i alle tre fag, så du bliver helt klar til eksamen.

Året bliver inddelt i perioder, der passer med de temaer, vi vil undersøge.