Spring til indhold

Fri for mobberi

Bamseven

Fri for mobberis maskot hedder Bamseven. Bamseven findes i en stor udgave i fri for mobberi-kufferten og i en lille udgave, som børnene får hver især. Bamsen symbolisere tryghed og venskab-og skal minde dem om at passe godt på hinanden og at være gode kammerater.

Fri for mobberi henvender sig især til 3,4 og 5 års børn og hver gruppe har en kuffert med materialer og redskaber som passer til alderen.

Men allerede på de mindste stuer arbejder vi med Bamseven, så børnene får kendskab til ham tidligt.

Nede på 1 og 2års stuerne, er han altid med når der holdes samling, han bor fast på stuen så hvis man er ked af det, kan man altid få bamseven og putte med.

Når børnene bliver ældre, lærer de Bamseven bedre at kende og alle børn får deres helt egen lille bamseven magen til den store, der også bor på stuen. Den har en fast plads og alle børn ved hvor deres bamseven er og de må til hver en tid hente den og bruge den.

Når der holdes samling på stuen, sammen med bamseven. Kan det være at vi synger sange om at være gode venner, laver massage på hinanden så det giver en venskabelig kontakt. Vi taler meget om hvad det vil sige at være en god ven, hvordan man har det og hvad man kan gøre hvis man kan se en ven der er ked af det. Vi arbejder meget med at det er, så vigtigt man er gode kammerater og at det er så dejligt med gode venner.