Spring til indhold

Kunstgynger

Ved DGI Huset i Vordingborg kan du opleve kunstværket One Two Three Swing! som er udformet af kunstnergruppen SUPERFLEX, oprindeligt skabt til TATE Modern i London. Denne version af One Two Three Swing! er designet specielt til Vordingborg, tilpasset sin placering ved DGI Huset Vordingborg, og er den allerførste permanente offentlige installation af værket.

Med sine 3-personers sæder opfordrer One Two Three Swing! sine brugere til at gynge sammen. SUPERFLEX ønsker med værket at indbyde til aktivitet, nysgerrighed, samarbejde, samtale og leg. Find nogle at gynge sammen med, og mærk styrken i den kollektive bevægelse, og potentialet i fællesskaber!

Den internationalt anerkendte danske kunstnergruppe SUPERFLEX er ikke bare danske. To af kunstnerne, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen, er vokset op i Vordingborg og har gået på Vordingborg Gymnasium. Derfor er de også ekstra stolte af, at det blev i Vordingborg, at deres værk for første gang installeres permanent. Udlandet har allerede nydt godt af kunstgyngerne, men kun som del af midlertidige udstillinger på Tate Modern i London samt bl.a. på kunstudstillinger i Sydkorea og Saudi Arabien.

Det er en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra foreningslivet, DGI Husets bestyrelse, Vordingborg Billedkunstråd og medlemmer fra Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid, der har arbejdet for at nytænke rammerne for et område til leg, fysisk aktivitet og fællesskab, der understøtter Vordingborg Kommunes strategi om sundhed og bevægelse for alle aldre. Arbejdsgruppen har i tæt samarbejde med Statens Kunstfond arbejdet på at finde kreative og nytænkende måder at signalere strategien på.

”I Statens Kunstfond oplever vi, at flere og flere kommuner arbejder ambitiøst på at gøre kunst til en del af borgernes hverdag. Det vil vi gerne bakke op om med projekter som det her, der viser, at kunst i vores offentlige rum kan være meget andet end en skulptur på et torv eller et maleri på en gavl. 
Jeg er sikker på, at SUPERFLEX’ værk vil opfordre til leg, larm og socialt samvær og give alle, der kommer her, en god og anderledes kunstoplevelse”
 sagde Søren Taaning, daværende Formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst, da de tilbage i 2019 valgte at støtte projektet med 1 mio. kr.

Om One, two, three swing!

Med den store installation One Two Three Swing! tager SUPERFLEX livtag med det, de oplever som samfundsmæssig apati, en handlingslammelse i forhold til de politiske, miljømæssige og økonomiske udfordringer, der præger vores tid – og de gør det ved at sætte fokus på det revolutionerende potentiale, de ser at der er i fællesskaber og fælles handlinger.

Om Superflex

Kunstnergruppen SUPERFLEX består af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. SUPERFLEX har siden begyndelsen af 1990’erne skabt radikalt nytænkende og samfundsengagerede. Er blandt andet kendt for Superkilen – en park og rekreativt område på ydre Nørrebro i København, men har skabt kunstprojekter og været udstillet verden over. SUPERFLEX beskriver deres kunstværker som tools, værktøjer, der kan bruges til at skabe handling og forandring.


Om Statens Kunstfond

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond. Kunstfonden arbejder for at give borgere i hele landet kunstoplevelser af høj kvalitet og udvikle kunstnerisk talent. Statens Kunstfond har arbejdet med kunst i offentlige rum siden 1956. Det sker fx gennem samarbejder med kommuner og offentlige institutioner om realisering af større værker, udlån af kunst, kunsthåndværk og design eller gennem rådgivning. I dag er over 13.000 værker placeret på omkring 2.300 forskellige steder rundt om i hele landet.

Find flere fakta her: www.kunst.dk