Spring til indhold

Sommeroplevelser

  • Nu har solens stråler fået magt, og vi kan mærke, hvordan dens varme får de vilde urter og vores såede urtefrø i haven til at springe op ad jorden.
  • Har I adgang til stranden, som ved Ore strand, Vintersbølle strand eller en søbred med lidt jævn søkant (eller havebassinet!), så smid skoene og stik fødderne i det kølende vand. En dugfrisk, blød græsplæne kan også gøre det.
  • Fuglekoret bliver mere lavmælt, for parringstiden er ved at være overstået, og så behøver hannerne ikke at synge så meget. Men gøgen er kommet i maj, så lyt efter hannens karakteristiske kuk-kuk, kuk-kuk. Og også nattergalen synger en kort periode i maj-juni, men efter Sankt Hans holder den op igen. Begge fugle kan I specielt høre ved moser med lidt krat såsom ved Kulsbjerg, men også andre steder i landskabet kan I høre deres høje stemmer langt væk fra.
  • Sommertiden er også årstiden, hvor duftene hænger i luften fra syrenerne, hvidtjørnen, hybenroserne og skovmærke. På de fleste af jeres natur- og sansestier kan I finde enten hyldeblomster eller hybenroseblomster eller skovmærkeblomster i juni og længere ind i sommeren. Disse blomster kan alle bruges til at lave en kold, læskende drik at slukke tørsten i til de varme sommerdage.
  • En speciel drik er iskold gransaft. Pluk i maj de nye lysegrønne skud af grantræer, kog i vand 10-15 minutter, og tilsæt sukker og citronsaft, si det og fortynd efter smag og behag. Sæt jer sammen med et glas koldt saft under et skyggende æbletræ i haven, og nyd synet af jeres blomstrende bede og kommende høst fra træer og buske.

God sommer! 
Mange hilsner fra naturvejlederne