Spring til indhold

Forårsoplevelser

  • Allerede sidst i februar måned er lyset begyndt at vende tilbage, og vi kan høre fuglenes forårssang derude. Sådan en mild forårsdag skal du ikke være udenfor mange minutter, før du hører musvitten synge ”musvit-musvit-musvit”. Også gulspurven er begyndt a tælle til syv; ”en, to, tre, fir, fem, seks, syyyv”. Og solsorte-hannen er ved at øve sig på sin smukke sang. Hen i marts kan vi også høre viben, og lærken er godt i gang med sine lange triller. Husk, at fuglene stadig er glade for at få serveret fuglefoder på foderbrættet.
  • Pilen har i marts fået dunbløde gæslinger, og hvis vi sætter dens grene indenfor, kommer der efterhånden også grønne blade på. Oplev den skønne duft, der kommer fra en buket vintergækker, når de har stået indenfor på bordet en dags tid. Prøv også at plukke lidt tjørnegrene, og sæt dem indenfor. De næste forårsmåneder vil vi også kunne finde de første spæde, vilde, spiselige planter.
  • Tag en tur langs din lokale natur- og sansesti, og hold udkig efter mælkebøtteblade, skvalderkål og brændenælder og måske ramsløg. De vitaminrige brændenældeskud skal plukkes (med handske), imens de er små og friske. Skyl de plukkede planter godt, og kom dem f.eks. i suppen eller i brødet.
  • Sæt dig på en bænk i godt selskab en vindstille solrig forårsdag, og lad solen varme dit ansigt.

Nyd forårets komme! 
Mange hilsner fra naturvejlederne