Spring til indhold

Vordingborg Kommune fejrer kulturen

Kulturpris 2020 går til Møn Sessions, mens fotograf Per Rasmussen får særpris.

 

Det er to helt særlige vindere, der begge kombinerer kunst med natur, der i år modtager Vordingborg kommunes Kulturpriser 2020. Med Kulturpriserne vil vi sætte fokus på det mangfoldige kulturliv, der kendetegner Vordingborg Kommune ­– og som har været med til at sætte kommunen på Danmarkskortet de seneste år.

”Vi er stolte af vores kulturliv, som skaber spændende og meningsfulde oplevelser for vores borgere og som tilbyder unikke fællesskaber. Derfor vil vi gerne hylde kulturlivet, og de mange mennesker, der er med til at skabe de kulturelle oplevelser, som er med til at binde os sammen på tværs af hele kommunen,” siger Thorbjørn Kolbo (S), der er formand for udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune.

Vordingborg Kommunens Kulturpriser består af en hovedpris, en særpris og en publikumspris. Det er priskomiteen, der består af lokale kulturaktører, der bestemmer, hvem der skal have hovedprisen og særprisen, mens det er publikum, der afgør, hvem der skal have publikumsprisen.


Musik og natur
Hovedprisen på 25.000 kroner går i år til gruppen ’Møn Sessions’. Møn Sessions går i sin enkelthed ud på at kombinere musik med den mønske natur, når forskellige, anerkendte musikere inviteres til at spille en session under åben himmel – en session, der livestreames og derved både forbindes til den digitale verden og hele verden. Det har Møn Session indtil videre gjort i over 40 sessions gennem de seneste år.

”Musik er tone, tekst, lyd og lyrik og kan i de rigtige rammer frembringe dybe følelser. Det er Møn Sessions et godt eksempel på. Møn Sessions tilfører musikken en ekstra dimension, når fremragende artister spiller deres musik i den romantiske, men også rå, mønske natur. Det giver en unik ro og respekt omkring sangene. De fire dygtige producere bag Møn Sessions skaber en lydgengivelse og et billedsprog, der står krystalklart for både øjne og ører. Uanset om det er Søren Huss, Hush eller Teitur, der finder vej til Møn for at skabe en unik og sanselig session, venter der publikum en forstærket oplevelse af naturen og musikken,” siger Simon Sandfeld, der sidder i priskomiteen og som også er leder af spillestedet STARS i Vordingborg.


Poetisk naturfotografi
Særprisen på 10.000 kroner bliver i år tildelt til fotograf Per Rasmussen. Per Rasmussen har i mange år fotograferet den særlige natur omkring Vordingborg, Stege og Præstø sideløbende med, at han har arbejdet som pressefotograf. Han har udgivet tre fotobøger, senest fotobogen Dark Sky, der viser stemningsfulde billeder af nattehimlen med fokus på natur, kultur og mennesker på Møn og Nyord.

”Per Rasmussen har et særlig poetisk blik, der gør, at hans billeder skiller sig ud og bliver hængende i ens hukommelse. Som fotograf er han vedholdende, ihærdig og god til at fange de særlige øjeblikke. Og så er han generøs. Han deler ud af sine mange, smukke billeder på de sociale medier til glæde for os, der følger ham,” siger filialdirektør Allan Andersen fra Møns bank, som er hovedsponsor for Kulturprisen.

Fra den 1. januar har alle mulighed for at indstille og herefter stemme om Publikumsprisen. Her kan du pege på, hvilken kulturoplevelse eller kulturaktivitet, som du synes, har været den bedste, sjoveste eller flotteste i Vordingborg Kommune i 2020. Kulturlivet har som bekendt haft svære betingelser på grund af COVID-19, og derfor glæder vi os til at sætte fokus på de mange oplevelser og aktiviteter, som alligevel er blevet gennemført i løbet af året. Du kan læse mere om, hvordan du indstiller til publikumsprisen på www.kulturpris.dk.

Sidste år blev vinderne af Kulturpriserne fejret ved en stor fest på Spillestedet Stars i Vordingborg. På grund af COVID-19 er prisoverrækkelsen foreløbig udskudt til foråret 2021, hvor vinderne vil blive hædret. Mere information vil følge.