Spring til indhold

Vordingborg Kommune fejrer kulturen

Glaskunstner Per Hebsgaard får hovedprisen.

Et helt særligt kunsthåndværk er i fokus, når Vordingborg Kommune hylder kulturlivet og uddeler årets Kulturpriser på spilletstedet STARS

Et unikt håndværk er i fokus, når Vordingborg Kommune hylder kunst- og kulturlivet i Vordingborg Kommune – og herigennem sætter fokus på det mangfoldige kunst- og kulturliv, der kendetegner Vordingborg Kommune – og som har været med til at sætte kommunen på Danmarkskortet de seneste år.

”Vi er stolte af vores kulturliv, som skaber spændende og meningsfulde oplevelser og tilbyder unikke fællesskaber fra – de yngste til de ældste. Vi har de seneste år arbejdet målrettet på at styrke kulturlivet på tværs af hele kommunen. Vi har en ambitiøs billedskole, en stærk musikskole og en Filmfabrik, der udklækker unge talenter. Vi har internationalt, anerkendt scenekunstmiljø i Vordingborg med både egnsteater og senest Pavillon K. Vores regionale spillested STARS har et højt, kunstnerisk sigte og støtter samtidig vores lokale vækstlag. I Præstø arbejder vi i samarbejde med Realdania om at skabe et nyt Kulturhus i de gamle støberihaller og på Møn støtter vi mange lokale initiativer, bl.a. Liselund Lab, der tilbyder kunstneriske oplevelser hele året rundt,” siger Thorbjørn Kolbo, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune.

Glas, kunst og sublimt håndværk

Hovedprisen på 25.000 kroner går i år til glaskunstner Per Hebsgaard, der bor og har værksted i Præstø.

Per Hebsgaard blev uddannet som glarmester i 1967 og har siden 1986 lavet glaskunst i samarbejde med landets dygtigste billedkunstnere bl.a. Bjørn Nørregaard, Olafur Eliassen og Ursula Reuther Christensen, Per Brandes og Per Kirkeby.

Per Hebsgaard har med sit unikke talent sat et stort aftryk, når det kommer til udviklingen af dansk glaskunst – og har sat sit enestående håndværksmæssige præg på glaskunsten, bl.a. i udsmykninger til kirker, lufthavne, og mange andre steder i det offentlige rum.

”Det, Per Hebsgaard kan, er ganske særligt – han har ikke alene et enormt talent og stor erfaring, han har en fornemmelse for glas, der er helt unik. Det har virkelig format det, han laver. Derfor synes vi, at Per Hebsgaard skal hædres for sit helt særlige bidrag til kunsten,” siger skuespiller Line Svendsen, der er medlem af Priskomiteen, der uddeler Kulturpriserne, og bestyrelsesformand i Pavillon K.

Per Hebsgaard bliver fejret på STARS den 21. januar, hvor også Publikumsprisen bliver overrakt og hvor sidste års vindere af Kulturprisen også bliver fejret – Hædringen blev sidste år aflyst på grund af COVID-19.

Festen er åben for alle. Info om tilmelding vil blive meldt ud senere.

Publikumsprisen

Ud over hoverprisen består Kulturpriserne i år af en Publikumspris, som også bliver uddelt på STARS den 21. januar.

Fra den 17. december 2021 har alle mulighed for at indstille og herefter stemme om Publikumsprisen. Her kan du pege på, hvilken kulturoplevelse eller kulturaktivitet, som du synes, har været den bedste, sjoveste eller flotteste i Vordingborg Kommune i 2021.

Du kan læse mere om, hvordan du indstiller til publikumsprisen på www.kulturpris.dk.

Kulturkomiteen består af:

Laura Barüel, designer

Simon Sandfeld, leder, Stars

Rumle Hammerich, filminstruktør

Line Svendsen, skuespiller

Klaus Michael Jensen, tidl. Kulturdirektør

Jesper Kjærulf, kulturchef, Vordingborg kommune

Allan Andersen, Filialdirektør, Møns Bank

 

Kulturpriserne er sponsoreret af Møns Bank

Foto
Fra Venstre: Klaus Michael Jensen, tidl. Kulturdirektør, Per Hebsgaard, Kunstner, Line Svendsen, Skuespiller, Allan Sørensen, Filialdirektør, Møns Bank.

Foto: Anne Marie Kamilles