Spring til indhold

Vordingborg Kommune får ny dokumentarfilmfestival

Oplev højaktuelle dokumentarfilm.

Fra 25. marts og to uger frem kan du opleve højaktuelle dokumentarfilm fra hele verden, når dokumentarfilmfestivalen KYST:DOX indtager Vordingborg, Præstø og Møn

KYST:DOX. Det er navnet på en ny dokumentarfilmsfestival, der over 2 uger i marts og april vil vise nogen af de allerbedste dokumentarfilm lige nu. Festivalen er et resultat af et samarbejde mellem filmfestivalen CPH:DOX, Vordingborg Kommune, Vordingborg Bibliotekerne, Materielgården og biograferne i Stege, Præstø og Vordingborg.

Festivalen får premiere i Bio Møn den 25. marts og vil frem til den 3. april give publikum mulighed for at opleve storslået filmkunst på tværs af hele kommunen. Dokumentarfilmene giver bl.a. publikum mulighed for dykke ned i Leonard Cohens sangskat i Bio Møn, blive introduceret til 90’ernes skateboard-legende Ali Boulala i Bio Bernhard i Præstø, komme på et storslået visuelt eventyr til Grønlands indlandsis i Biografcafeen, følge i hælene på Lars H.U.G’s kreative univers på Materielgården - og på Vordingborg Bibliotek komme med helt tæt på, når network-marketing millionæren Kim Madsen åbner op for sit turbulente liv og vej til millionerne.

Tanken bag dokumentarfilmfestivalen er, at borgerne på tværs af alder og geografi skal have mulighed for at opleve højaktuel filmkunst.

”Det glæder mig, at borgerne på tværs af hele vores kommune nu får mulighed for at opleve nogle af de bedste og mest aktuelle dokumentarfilm fra hele verden. Vi har et rigt og mangfoldigt kulturliv i Vordingborg Kommune – og dokumentarfilmfestivalen KYST:DOX er det seneste skud på stammen, når det kommer til vores fokus på at skabe kulturoplevelser og nærende fællesskaber,” siger Brit Skovgaard, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vordingborg kommune.

Filmfestivalen er opstået i samarbejde med CPH:DOX, der er en af de største dokumentarfilmfestivaller i verden. Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX, er glad for, at samarbejdet betyder, at dokumentarfilmene bliver vist lokalt og ikke kun i København.

”Vi oplever, at danskerne i den grad har lysten til de store, fælles kulturoplevelser. Derfor er det dejligt, at vores samarbejde gør, at alle i Vordingborg Kommune nu får mulighed for at opleve nogle af de allerbedste dokumentarfilm,” siger Niklas Engstrøm.

Filmvisningerne koster mellem 50 kr. og 100 kr. pr. billet og kan bestilles på www.kystdox.dk , hvor du også kan se hele programmet samt tid og sted.