Spring til indhold

Vordingborg Kommune er klar til vinteren

Vinterberedeskabet er klar. Som grundejer er der også en række ting, du skal huske at gøre.

Temperaturen falder. Det betyder at frost, sne- og isglatte veje kan være på vej ind over Vordingborg Kommune. Når vinteren kommer salter Vordingborg Kommune og rydder vejene for sne. De mest trafikerede veje ryddes først. Når vejene er farbare rydder  vinterberedskabet kommunens øvrige veje.
Når vinteren raser, kan vejene hurtigt lukke til, og det kan virke som om det er lang tid siden, der har været en sneplov forbi. Men sådan er det sjældent.

”Allerede når vinteren slutter og foråret begynder, går vi i gang med at forberede næste vintersæson. Vi har 50 køretøjer til at salte og rydde sne på kørebaner og stier rundt om i hele kommunen. Det er et puslespil at sikre, at alle veje og ruter er dækket, hvis vinteren for alvor raser.
Når vinteren virkelig raser, og vi har trykket på den store udrykningsknap, koster det ca. en halv million i døgnet at vinterbekæmpe vejene. Ved ekstremt snevejr trækker vi specialkøretøjer ind i vinterberedskabet. Alt efter snemængden koster det yderligere mellem 100.000 – 200.000 i døgnet. Så vi krydser fingre for, at det ikke bliver en lang og hård vinter” siger Helle Andersen, Afdelingsleder Trafik og Ejendomme.

Som grundejer er der flere ting at være opmærksom på. Det er din pligt, at du rydder dit fortov, så skraldemænd og postbud uhindret kan komme til din indkørsel. Du er som grundejer også forpligtet til, at udøve almindelig renhold ved at fjerne blade fra vejbrøndene rundt om din matrikel, så vandet kan løbe væk når sneen smelter, eller ved skybrud.

Vordingborg Kommune findes også på Trafikinfo.dk, en landsdækkende hjemmeside med status på vejene, overblik over vejret og vejenes tilstand.

Hvis du skal ud og køre i vintervejret anbefaler vi, at man orientere sig i dagspressen og på trafikinfo.dk.Trafikinfo.dk viser blandt andet:

  • Sne- og isglatte veje
  • Seneste saltning og snerydning
  • Trafikmeldinger om uheld, kødannelser, tabt gods m.m.
  • Live billeder fra mere end 250 webkameraer
  • Temperaturmålinger af vej og luft
  • Vindretning og styrke

Vil du vide mere om snerydning, er du velkommen til at besøge Vordingborg Kommunes hjemmeside for vinterbekæmpelse på vordingborg.dk/snerydning. Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål, og læse om reglerne for snerydning. Her kan du også se hvor vi har ryddet sne, når sneen falder, om der er buslinjer der er aflyst på grund af vejret, eller om der er andet der er påvirket af vejret.

Vordingborg Kommune opfordrer til, at passe på hinanden i trafikken i den kommende vinter.