Spring til indhold

Vordingborg er Årets Transportkommune i Region Sjælland

Pris for at forbedre forhold for tung transport.

Prisen som Årets Transportkommune i Region Sjælland går til Vordingborg.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, der står bag kåringen. Med prisoverrækkelsen hædres de kommuner, der har gjort en særlig indsats for at skabe et velfungerende vejnet og gode forhold for lastbiltransporten. Derfor er det fuldt fortjent, at prisen i år går til Vordingborg Kommune, der er sprunget seks pladser frem i forhold til sidste år.

”Vordingborg Kommune har gjort rigtig meget for at forbedre adgangen til lokale erhvervsområder. Det er en vigtig indsats, der ikke bare er til gavn for de lokale erhvervsdrivende, men som også gør arbejdet nemmere for den tunge godstransport, der er nødvendig for et stærkt, lokalt erhvervsliv. Samtidig har man i Vordingborg en skarp strategi på trafik- og transportområdet, der skal løfte det lokale vejnet, og det er blandt andet derfor, vi er glade for at hædre kommunen med titlen som Årets Transportkommune i Region Sjælland,” siger bestyrelsesformanden for ITD, Christian Sørensen Madsen.

I Vordingborg Kommune er borgmester Mikael Smed stolt af kåringen.

”Med den kommende Femern-forbindelse ligger Vordingborg Kommune helt centralt placeret mellem København, Malmø, Hamborg og Berlin. Vi har derfor arbejdet målrettet på at skabe gode adgangsforhold for de virksomheder, som vælger at udnytte den unikke placering og etablere sig her i kommunen. Vores veje skal være fremkommelige og sikre at færdes på, så vi både tilgodeser vores lokale virksomheder, vores borgere og de mange turister, som kommer hertil hvert år. Når vi laver nye rundkørsler på de større veje, så sørger vi fx for at forberede dem til modulvogntog, hvis det kan blive relevant for vores virksomheder. Vi tillader ofte særtransporter, og samtidig prioriterer vi også højt at reducere antallet af uheld og tilskadekomne i trafikken blandt andet ved at etablere nye cykelstier og skolesikre veje, så vi kan passe godt på vores bløde trafikanter,” siger borgmester Mikael Smed.

Køge Kommune fastholder regionens andenplads

En anden kommune i Region Sjælland, der klarer sig godt på ITD’s liste, er Køge. Køge Kommune fastholder nemlig i årets opgørelse fra ITD sin andenplads i regionen og bliver kun slået med en enkelt placering af Vordingborg på den nationale liste.

Køge fastholder sin flotte placering på grund af stabile investeringer i det lokale vejnet og fine faciliteter for lastbilchaufførerne i en af landets helt store transportkommuner.

”Det er godt klaret af Køge at fastholde andenpladsen i regionen, hvor flere andre kommuner har rykket på sig. Eksempelvis er Holbæk rykket fra en niendeplads til en tredjeplads i regionen. Det bliver interessant at se, om Køge kan tage springet helt op på førstepladsen, eller om de bliver presset nedefra af de øvrige kommuner i regionen næste år,” siger bestyrelsesformand for ITD, Christian Sørensen Madsen.

 ITD’s kåring sker på baggrund af en undersøgelse fra analysebureauet IRIS Group, der trækker på statistiske data fra både offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til kommunerne. Landsvinderen blev for andet år i træk Vejen Kommune.