Spring til indhold

Vi skruer ned for energiforbruget

Vordingborg Kommune vil sænke energiforbruget i kommunale bygninger.  

Regeringen, Danske Regioner og KL fremlagde i sidste uge sine anbefalinger til, hvordan det offentlige Danmark kan medvirke til at sænke energiforbruget. For at efterleve de anbefalinger indfører Vordingborg Kommune nu en række forskellige energibesparende tiltag i sine bygninger.

”Vi står midt i en alvorlig situation med store stigninger i energipriserne og en usikker forsyningssituation, så vi gør selvfølgelig, hvad der er praktisk muligt for at følge anbefalingerne” fortæller direktør Mads Young Christensen.

Det sker ved, at Vordingborg Kommune nu sænker temperaturen til 19 grader i de bygninger, hvor det er sundhedsmæssigt forsvarligt for borgerne. Derudover vil lys i bygningerne blive indstillet, så der kun er lys i arbejdstiden. Det gælder både inde og ude.

Alt lys, infoskærme, smartboards og andet der bruger el, skal slukkes når det ikke bruges og mulighederne for at reducere strømforbruget på ventilation, køle-/fryseskabe, kopimaskiner, trådløst internet mv. skal undersøges. Det samme gælder for mulighederne for at indføre strømbesparende tiltag i kommunens sportshaller og svømmehal.

Det kan du gøre derhjemme for at sænke energiforbruget

Det offentlige Danmark kan gøre meget, men du kan også selv bidrage derhjemme, så du undgår en unødig høj elregning og bidrager til, at Danmark ikke løber tør for strøm.

Energistyrelsen anbefaler:

 

  • Skru ned for varmen.
  • Begræns brugen af varmt vand.
  • Spar på strømmen - sluk for apparater, når de ikke er i brug, og for unødvendig belysning.
  • Brug strømmen, når den er billigst