Spring til indhold

Vi deler vejen

Vordingborg Kommune deltager i den landsdækkende kampagne.

I Danmark er der rigtig mange kilometer landevej, som tjener mange formål. Vi tager den til og fra job, skole og fritidsaktiviteter i bil, på knallert og cykel. I weekenderne snupper nogle hundredvis af kilometer på racercyklen, mens andre tager bilen i sommerhuset. Vi er mange om at dele landevejene, og der er mange hensyn at minde om.

Derfor har vi i Vordingborg Kommune igen i år valgt at deltage i kampagnen ”Vi deler vejen” for at gøre opmærksom på, hvor vigtigt der er at skabe plads til os alle på landevejene.

Kommunens mange landeveje snor sig gennem oldtidslandskaber, skove og rapsmarker, som om lidt står i fuldt flor, og vejene lægger hvert eneste år asfalt til hundredtusindvis af pendlere, cykelmotionister og turister på to hjul. Sådan skal det være, for cykling er en rigtig fin form for motion i hverdagen, og naturoplevelser er gode for både krop og sjæl. Det er de færreste i tvivl om, men flere og flere stiller cyklen i redskabsskuret til fordel for bilen, bussen eller toget. Det handler for nogle om praktik, men for andre handler det om tryghed, da pladsen på landeveje uden cykelstier kan være knap.

Men uanset om man sidder bag rattet på en bus, lastbil eller personbil – eller har hænderne på cykelstyret – så skal der være plads til alle på landevejene. Derfor bliver kampagnen ”Vi deler vejen”, som Transportministeriet, Rådet for Sikker Trafik, Cyklistforbundet, Danmarks Cykle Union, FDM og Vejdirektoratet står bag, nu igen rullet ud langs en lang række landeveje rundt omkring i landet. I Vordingborg Kommune vil du derfor kunne se de gule skilte flere steder.

Adm. direktør Mogens Kjærgaard Møller, Rådet for Sikker Trafik, siger:

”Der er mange forskellige trafikanter, der bruger landevejene, og desværre sker der også mange ulykker på de veje. Hvis vi alle bliver bedre til at vise hensyn til hinanden, give plads og holde afstand, når der for eksempel overhales, så kan det blive mere trygt og sikkert for alle. Og det er der brug for.”

I FDM er der også fuld opbakning til kampagnen, som er vigtig for alle trafikanter på landevejene.

Kampagnen løber frem til slutningen af september. Hvis du vil læse mere om kampagnen, så klik dig ind på:

Læs mere om ”Vi deler vejen”

Læs mere om ”Cyklens år