Spring til indhold

Vejskilte forsvinder

Det betyder risiko for farlige trafiksituationer.

Vordingborg Kommune oplever desværre, som en del andre Sjællandske kommuner, at vejskilte fra land- og byområder er begyndt at forsvinde fra deres standere. Derfor vil vi gerne henstille til, at man ikke nedtager vejskilte, primært byskilte også kaldet byzoneskilte. De står der af en grund.

Når byzonetavlerne mangler, er der er der risiko for, at hastigheden stiger, da skiltene oplyser bilisterne om, at der er tæt bebyggelse og flere mennesker ved vejene. Når hastigheden i byerne er for høj, så øges risikoen for trafikfarlige situationer.

Der er leveringstid på nye byzoneskilte – det betyder, at hvis du nedtager et byzoneskilt, så er du med til at øge risikoen for trafikfarlige situationer.

Hvis du ser et sted der mangler et vejskilt, så send os et tip i appen Smarttip, så vi sammen kan øge trafiksikkerheden.

Vi har et godt tilbud til dig

I stedet for at tage et byskilt ned og stille det op derhjemme, så kan du faktisk få et kvit, frit og lovligt.

Vi er nemlig i gang med at udskifte en stor del af vores byskilte, da der er lovkrav om de skal i høje standere, netop for at gøre dem mere synlige for bilister. De byskilte der ændres i størrelse kasseres og kan snart afhentes på materialpladsen.

Hvis du gerne vil have et skilt med bynavn, så hold rigtig godt øje med Vordingborg Kommunes nyhedsbrev – Vi sender en nyhed ud, når alle skilte er skiftet.