Spring til indhold

Tilflyttere bydes velkommen i naturen

Guidede natur- og oplevelsesture til nye borgere.

Nye borgere skal introduceres til Vordingborg Kommunes allerbedste steder og møde det rige foreningsliv, området har at byde på. Det er hensigten med en ny velkomstindsats målrettet tilflyttere.

Naturen i Vordingborg Kommune er noget helt specielt og tæller blandt andet Danmarks længste kystlinje, skønne sandstrande, smukke skove med gode vandre- og cykelruter og meget mere.

Hvor man finder de gode spots, ved man måske bare ikke, når man lige er flyttet til. Derfor inviterer Vordingborg Kommune i samarbejde med DGI Storstrømmen og naturguidenetværket Den Grønne Port nu de borgere, der er flyttet til de seneste år, ud i naturen.

”Det er vigtigt for os, at folk føler sig velkomne, når de flytter til Vordingborg Kommune – også i naturen. Mange af os er meget mere ude og på vandet end før Corona’en brød ud – det bringer ro og fokus. Derfor vil vi gerne inspirere vores nye borgere til at tage del i det væld af naturoplevelser, der venter derude,” siger borgmester Mikael Smed.

Aktiviteter for alle aldre

Det kommende halvandet år vil tilflyttere blive inviteret med på guidede ture i naturen for eksempelvis at fiske, samle svampe eller bålhygge ved shelterpladser.

”Vi laver arrangementer for alle aldre, så både børn og voksne er meget velkomne. Vi vil vise og fortælle om de fantastiske steder, vi har her i kommunen, krydret med inspirerende og hyggelige aktiviteter,” siger Peter Vergo, bestyrelsesformand, Den Grønne Port.

Mød foreningerne

Der bliver også mulighed for at prøve nogle af de mange udendørs fritidsaktiviteter, som kommunens frivillige foreninger tilbyder. Det kan være en tur i kajak, på mountainbike eller spejderaktiviteter.

”Som tilflytter er et medlemskab i en af de lokale foreninger en stærk genvej til et nyt netværk. Her kan man hurtigere lære sit nye lokalområde at kende,” siger Henrik Holmer, formand for DGI Storstrømmen og fortsætter: ”Jeg ved, at der et stærkt foreningsliv i Vordingborg Kommune, og at foreningerne er parate til at tage imod tilflytterne. Under overskriften ”Kom og prøv” er foreningerne klar med masser af aktiviteter,” siger han.

Følg med på Facebook

Alle oplevelsestilbuddene vil kunne ses i Facebook-gruppen ”Tættere på naturen”, hvor der også er mulighed for at dele tips og tricks til det gode udendørsliv eller de helt særlige naturoplevelser i kommunen, man kender til.

”Alle borgere er velkomne til at blive en del af gruppen og dele deres inputs til, hvor de gode naturoplevelser i vores område findes. Det er en oplagt mulighed for at byde vores nye borgere velkommen og måske lære nyt om ens eget lokalområde,” slutter borgmester Mikael Smed.

Tilmelding til arrangementerne sker gennem DGI Storstrømmen – der vil være et link i Facebook-gruppen. Alle arrangementer gennemføres ifølge de gældende restriktioner i forhold til Covid-19.