Spring til indhold

Tilbyder nyt digitalt fællesskab

Fire afdelinger giver alle borgere over 15 år adgang til Boblberg.dk

Borgerne i Vordingborg Kommune kan nu oprette sig som brugere af platformen Boblberg.dk, hvor flere entilbyder nyt digitalt fællesskabd 400.000 brugere bobler sammen

Fire afdelinger i Vordingborg Kommune og deres politiske udvalg er gået sammen om at tilbyde borgerne den digitale platform Boblberg.dk.

Forskning viser, at sociale fællesskaber er vigtige for menneskers trivsel og livskvalitet. Derfor har Afdeling for Pleje og Omsorg, Afdeling for Borger og Arbejdsmarked, Afdeling for Kultur og Fritid og Afdeling for Psykiatri og Handicap indledt et samarbejde med Boblberg.dk.

Boblbergs digitale platform skal bane vejen for fællesskaber og frivillighed, samt bidrage til at forebygge uønsket ensomhed og psykisk sårbarhed.

”I Vordingborg Kommune har vi stort fokus på borgernes fysiske og mentale sundhed, og her er Boblberg det nyeste tiltag til at fremme især den mentale sundhed blandt borgerne. Vi ved, at social isolation er en af de faktorer, der kan påvirke den mentale sundhed negativt, og dét at være med i sociale fællesskaber styrker den mentale trivsel. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde borgerne et nyt fællesskab gennem Boblberg,” siger formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre Mette Høgh Christiansen på vegne af de fire politiske udvalg.

På Boblberg.dk er al aktivitet på platformen drevet af mere end 400.000 brugere. Her skriver brugerne sammen i opslag, hvor de deler fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter med hinanden. På den måde kan brugerne skabe nye sociale relationer, som de kan tage med ud i den virkelige verden.

Eksempler fra de mere end 50 kommuner som tilbyder Boblberg.dk er mange – nogle har fundet motionsmakkere, andre én at strikke med eller ganske enkelt nogle, der har haft samme ønske om at starte nye venskaber.

På Boblberg.dk bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet.

Man skal som bruger af Boblberg.dk være minimum 15 år gammel. Det er gratis at oprette en profil på Bolbberg.dk.

Læs mere på: https://boblberg.dk/

Fakta om Boblberg:

Mere end 400.000 medlemmer er en del af Boblberg.

Boblberg er gratis, tilgængeligt på alle enheder og der er medlemmer fra 15-94 år.

Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner, 2.500 borgere fra hele Danmark og et udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og de frivillige. Boblberg er IKKE en datingsite, og indlæg på Boblberg, som ikke lever op til formen vil blive slettet.