Spring til indhold

Ta’ ud i naturen – og hold afstand

Selvom alt er lukket ned, er naturen åben for os alle.

I Vordingborg Kommune er vi beriget med noget af Danmarks smukkeste og mest unikke natur – og Danmarks længste kystlinje. På Vordingborg.dk/turemedafstand har vi samlet 21 forslag til, hvor din næste corona-venlige tur i naturen kan gå hen. Her kan du bl.a. læse om Faksinge skov, som naturvejleder Susanne Rosenild fra Vordingborg Kommune, anbefaler:

”Faksinge skov er en gammel skov, der ligger 3 km fra Præstø. Skoven er offentlig, så du kan slippe børnene løs imellem træerne, men hold hunden i snor. Der findes et skilt over skovstierne ved den store p-plads ved svømmehallen og Bosei idrætshøjskole.

I skoven lige ved P-pladsen er der bygget et flot ”Trailcenter” som er en overdækket mødeplads med bordebænkesæt og vandhane. Ved siden af trailcentret har frivillige og Idrætshøjskolen bygget en udfordrende klatrebane på store sten og store træstammer. Der findes også markerede mountainbikeruter.

Der er også plads til at gå i stilhed i den vestlige del af skoven - langs med Even sø kan der være ganske stille. Sæt dig på en træstub, vær stille og nyd skovens liv og den friske luft. Du kan også være heldig at se havørnen, der nærmest dagligt flyver hen over skoven. Den har rede på den anden side af søen.

Om vinteren, når der ikke er blade på træerne, er det lettere at se fuglene i skoven, også havørnenes rede, hvis du har kikkert med.

Du er velkommen til at holde pause og tænde et bål ved shelterpladsen, som ligger tæt på p-pladsen. Tag selv tørt brænde med og husk at slukke bålet efter brug.”

Når du går på tur, så husk:

• - Hold 2 meters afstand – find et andet sted, hvis der er mange mennesker.

• - Hold din hund i snor af hensyn til andre besøgende og de vilde dyr

• - Gør naturen en tjeneste og tag dit affald med hjem.

Adresse: Evensølundvej 5, 4720 Præstø https://goo.gl/maps/KsVQe2M45RWRBPLG8