Spring til indhold

Støtte til projektet ’Liselund Laboratorium’ ’

40.000 kr. i støtte til et tværæstetisk kunstprojekt på Møn.

Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid har tildelt Foreningen Liselund på Møn 40.000 kr. i støtte til projektet Liselund Laboratorium 2021/2022.

Liselund Laboratorium er et projekt, der består af 12 kunstneriske nedslag i Liselund have på Møn over et år, som hver især forholder sig til årstiden og det unikke ved haven på netop det tidspunkt.

I laboratoriet samarbejder kunstnere og videnskabsfolk om åbne, performative værker, der interagerer med publikum. Der skabes og formidles fortællinger, der spejler og taler ind i samtidens historie- og natursyn.

Konceptet tager udgangspunkt i samtidens natur- og kunstsyn perspektiveret af den romantiske landskabshaves historiske steds- og tidsånd.

Udgangspunktet for anlæggelsen af Liselund have i slutningen af 1700-tallet var en længsel mod den uspolerede natur. Haven skulle anspore til filosoferen og fordybelse hos adelen og borgerskabet, som kunne opleve landlivets glæder på vandringer mellem udsøgte bygninger og storslået natur.

Nu 250 år senere er der igen fokus på menneskets forhold til naturen og et behov for at formulere og diskutere denne relation.

Foreningen Liselund forventer et samlet publikum på 10-15.000 mennesker.

Liselund Laboratorium indgår som en et af Nationalmuseets eksterne udviklingsprojektet, og derfor vil Nationalmuseet løbende formidle projektet. Derudover vil GeoCenter Møns Klint, Møn Biosfære, Dark Sky Møn, Visit Sydsjælland Møn være involveret i formidlingen af projektet, ligesom de lokale kunst-og kulturinstitutioner Kunsthal 44Møen, Teater Møn, Camønoen og Møns Museum vil være en del af formidlingen.