Spring til indhold

Pladsen er åben - Kom og se, kig, og smag

Afdeling for Trafik og Ejendomme og Kultur og Fritid inviterer til et kig ind på Mønsvej 130.

Fredag den 13. august kl. 14:00 til 17:00 kan du komme helt tæt på hverdagen i afdelingen for Trafik og Ejendomme og Afdelingen for Kultur og Fritid, når de åbner porten op på Mønsvej 130 ved afkørsel 41.

Den13. august fra kl. 14-17 åbner lågen på Mønsvej 130, så du kan komme ind og se, hvad det egentlig er der gemmer sig inde på Vordingborg Kommunes store materialeplads. Du kan også møde medarbejdere fra Afdelingen for Kultur og Fritid, som deltager og er klar på en snak om foreningslivet, sporten og kulturen i Vordingborg Kommune.

Der bliver forskellige ”emne-cafeer”, hvor du blandt andet kan få en snak om affald, grønne områder, anlægsprojekter og vinterbekæmpelse. Du kan få tips til dit staudebed og gode råd om træpleje, når vores aborister deler ud af deres viden. Og så kan du klappe et får, sparke dæk på en gummiged, flyve med vores kæmpe droner og tage et tur i Sydsjællands største saltkar.

”Vi glæder os til igen at invitere borgerne indenfor på vores alle sammens store vejplads. Vi har rigtig mange forskelligartede opgaver. Opgaver som de fleste borgere har en mening om. Nu giver vi igen borgerne mulighed for at kigge forbi, komme med deres mening og gode ideer, så vi sammen kan udvikle og skabe nye ideer her i storbyens forhave. I år har vi inviteret vores kollegaer fra Kultur og Fritid med. Mange af vores områder krydser hinanden, så borgerne inviteres til at komme med deres ideer og ønsker. Vi vil gerne være med til at skabe de bedste muligheder for sporten, kulturen og idrætten” siger Lise Thorsen, Chef for Afdelingen for Trafik og Ejendomme.

Det vil også være muligt at høre om træklatring og træpleje, design af bymiljø og legepladser, vinterdrift med sneskovl og plov, om renhold og affald i by og Vordingborg Kommunes mange store anlægsprojekter. Også kommunens Naturvejleder deltager med vild med vilje og naturformidling, samt info om ture rundt i Vordinborg Kommune.

Der vil være fremvisning og flyvning med afdelingens store droner, som indgår i opgaveløsningen på området. Hvis du gerne vil vide mere om græsslåning, og måske få et par fif til plænen derhjemme, så står kommunens græsspecialister klar til, at give dig råd og vejledning.

Afdelingen arbejder med næsten alt det du kan se, der er grønt, blåt og sort, alt det du kører på, det du cykler på, der du sejler fra, og det du går på. Men også det der forskønner Vordingborg kommune. Det der gør det attraktivt at bo her, og det der gør det attraktivt at besøge kommunen. Det der gør at børnefamilierne kan slå sig løs på udearealerne, at de unge kan skate løs, og de besøgende kan nyde de flotte blomster og de historiske bymiljøer i købstæderne, samt at alle kan få glæde af den storslåede natur og den 385. km lange kyststrækning.

”Vi er så heldige med vores natur og vore lange kyststrækning her i kommunen. Alle vegne i vores store geografi fra øst til vest giver vi rum og plads til borgere og hverdagsliv. Den viden deler vi gerne med borgerne. Vi vil meget gerne i dialog, og høre hvad borgerne tænker om for eksempel blomster, belægninger og vores havne, hvad end det måtte være, hvor borgerne mener de har noget at byde ind med. Og så vil vi gerne give borgerne mulighed for at komme og se ind bag lågerne” afslutter Lise Thorsen, chef for Afdelingen for Trafik og Ejendomme.

Kom forbi og få nogle hyggelige timer. Der er slush ice, popcorn, kaffe og kage.

Du kan parkere på den offentlige parkeringsplads ved afkørsel 41 eller på Mønsvej 130.