Spring til indhold

Oplev Gåsetårnet i blåt og gult på tv

Lørdag kan du opleve Gåsetårnet i det ukrainske flags farver på DR og TV 2.

Torsdag aften kunne man opleve Gåsetårnet i Vordingborg et helt særligt skær.

”Vi skød gult og blåt lys på Gåsetårnet for at vise vores støtte til det ukrainske folk i den rædsel, de netop nu gennemgår i Ukraine,” siger borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed.

I forrige uge oprettede Vordingborg Kommune en task-force, der arbejder på at løse de opgaver, som kommunen står overfor i forbindelse med flygtningestrømmen fra Ukraine. Samtidig er der oprettet en hjemmeside med information om, hvordan man som privatperson kan hjælpe.

”Krigen i Ukraine rammer os alle, og de første ukrainere er kommet til vores område. Når vi oplyser Gåsetårnet, så handler det selvfølgelig om at vise vores støtte til Ukraine, men det er også en påmindelse til os alle om det ansvar, vi har for at hjælpe de ramte i den her forfærdelige krig,” siger Mikael Smed.

Hold øje med guldgåsen på nationalt tv

Lyset på Gåsetårnet er arrangeret i forbindelse med den nationale støttekoncert ’Sammen for Ukraine’, der sendes på DR og TV 2 i morgen lørdag fra kl. 19.30.

En fotograf har lagt vejen forbi flere af landets store monumenter – heriblandt Gåsetårnet i Vordingborg - og lavet droneoptagelser, som vil blive vist i forbindelse med støttekoncerten på tv.

Lyset var tændt fra kl. 19.00 til kl. 23.00.