Spring til indhold

Nyt om Dynamisk Driftsplan

Forberedelserne til vinteren er i gang.

På hjemmesiden vordingborg.dk/voresarealer kan du løbende finde informationer om hvad der sker og rør sig på udvalgte grønne områder. Siden opdateres ofte, da det er her du som borger kan holde dig opdateret om Dynamisk Driftsplan, hvor borgerne har valgt temaet - Lad naturen råde.

Klargøring til vinter

Det er lige straks vinter, og der er en del opgaver, som traditionelt udføres lige nu, for at være forberedt til den mørke tid.

Kommunens syv vandinstallationer er blevet lukket ned. I løbet af vinteren vil de blive renset og der vil blive udviklet på teknikken, så de bliver klar til næste år. De tændes igen til Dronning Margrethes fødselsdag den 16. april 2022.

Sommerblomsterne er blevet taget hjem, og der blev afholdt et vellykket arrangement på Mønsve j130, hvor planter og frø fra blomsterkummerne blev delt ud til interesserede borgere.

Lige nu planlægges næste års sommerblomster, og også hér har det været muligt at være medbestemmende. Det bliver spændende at se det kommende års blomsterflor.

I Vordingborg på Algade og Slotstorvet står nogle blomsterkummer af cortenstål, hvor der hidtil har været sommerblomster. Disse kummer bliver plantet til med stauder. Men det kan først ses til foråret, fordi de bliver dækket med gran hen over vinteren. Det bliver spændende at se, hvordan stauderne kommer til at bidrage til bymidtens stemning næste sommer.

I oktober måned blev der lagt flere løg i udvalgte arealer langs indfaldsvejene ved Vordingborg og Præstø. Løgene skal lægges nu, hvis de skal blomstre flot til foråret. Sammen med de blomsterløg, der blev lagt de foregående år, skal de nye løg være med til at skabe forårsstemning, når vi har allermest brug for det efter vinteren. Det bliver en endnu flottere påske næste år.

November er den bedste måned til at plante nye træer, buske, hække og stauder. Det der plantes nu, har størst mulighed for at ville gro næste år. I år plantes bl.a. flere stauder i Rådhusparken, hvor der til stadighed arbejdes på at skabe en flot og sammenhængende park, som kan bruges af alle.

Ud over at plante træer, er vinteren også årstiden, hvor der beskæres og fældes træer. Der fældes kun træer, som er til fare for borgerne. Og selvom nogle af træerne er gamle og døende, så forlænges deres liv ved at beskære de døde grene. Andre træer beskæres for at gøre plads til dette års julepynt. På den måde står bymidterne flotte og stemningsfulde når der om lidt skal fejres jul.