Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 9

Aflevering af materialer, Ugens anmelder, de blå titler på eReolen, Læsernes Bogpris 2021, husk pose/taske til lånte bøger.

Vordingborg Bibliotekerne åbner op for aflevering af materialer

Fra torsdag den 11. marts vil det være muligt at aflevere sine lånte materialer på biblioteket. Man kan vælge at aflevere dem via automaterne, eller lynaflevere ved indgangen til biblioteket. Ønsker man ikke at aflevere sine materialer på nuværende tidspunkt, kan man sagtens vente. Ingen gebyrer bliver tilskrevet før et stykke tid efter biblioteket åbner helt op.

Det vil som hidtil være muligt at afhente sine reserverede bøger, når man har fået besked om et afhentningsnummer. Fra den 11. marts, vil der ligeledes blive åbnet op for bestillinger via bibliotek.dk, hvilket betyder, at vi igen kan skaffe bøger fra andre biblioteker.

Åbningstider for såvel aflevering som afhentning vil være som følgende: Lundby bibliotek torsdag 14-17, Præstø- og Møn Bibliotek tirsdag 10-14 + torsdag 14-18, Vordingborg Bibliotek tirsdag 14-17 + torsdag 14-18.

Ugens anmelder

Ugens anmelder i uge 9 er igen en af Vordingborg Bibliotekernes egne – bibliotekar Nina Vestergaard. Nina anmelder bogen ’The name of the wind’ af Patrick Rothfuss.

Er du til stor magi, en verden i stil med George R. R. Martin og David Eddings – så er "The name of the wind" lige noget for dig!

Læs hele Ninas anmeldelse på vores hjemmeside vorbib.dk eller på vores facebook-side.

Kender du de ’blå titler’ på eReolen?

På eReolen findes der over 22.000 titler, der er markeret med et blåt e-bogs- eller lydbogsikon.

Disse titler tæller ikke med i din normale udlånskvote. Du kan derfor låne ubegrænset af disse titler, selvom du har nået grænsen for din udlånskvote.

Når du har valgt en bog, der er markeret med blåt, vil teksten "Materialet tæller ikke med i din lånekvote" være synlig under "Prøv" og "Lån" knappen.

Klik her for at se alle de blå titler

Læsernes bogpris 2021 - Deltag i afstemningen om årets bedste danske bog i 2020

Fra den 11. marts går det løs igen. Årets bedste danske bogudgivelse i 2020 skal findes.

Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker inviterer alle til at deltage i afstemningen om Læsernes Bogpris 2021.

Det forgangne år har mere end nogensinde været et læseår. Corona og lukkede biblioteker har haft stor betydning for de høje udlånstal fra bibliotekernes digitale tjenester.

Det er 18. gang, at Læsernes Bogpris skal uddeles, og du som læser, kan være med til at bestemme, hvilken forfatter, der skal løbe med æren og de 50.000 kr.

Selve afstemningen begynder den 11. marts, men du kan allerede nu gå ind på www.læsernesbogpris.dk  og skrive dig op, så du får besked om, hvem de nominerede er på e-mail, når afstemningen åbner samt besked om vinderen, når denne er fundet.

Husk at medbringe din egen pose/taske når du henter bøger på biblioteket!

Vi, på Vordingborg Bibliotekerne er glade for, at vores lånere er flittige brugere af ’click & collect’ på alle vores filialer i kommunen.

Mange af vores lånere afhenter mere end én reservation, når de besøger biblioteket, og vi opfordrer derfor til, at man som låner husker at medbringe sin egen pose eller taske til at bære materialerne hjem i 😊