Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 9

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens Anmeldelse af ”Kærlighed i hadets tid”
Vi tænker jo altid på 1960’erne som frigørelsens og ungdomsoprørets tid – men Florian Illies sætter i sin nye bog ”Kærlighed i hadets tid” fokus på mellemkrigstidens kulturelites personligheder; deres metier; kærlighedsaffærer og især på destruktiviteten. Intet er helligt – hverken båndet mellem ægtefolk eller elskere eller elskerinder.

De brølende 20’ere er forbi og mellemkrigstiden raser; kærlighedsaffærer florerer på kryds og tværs hvor Berlin, Paris og New York er omdrejningspunkter for de glade dage, før fascismen og nazismen sætter Europa og verden i brand.

Seksualiteten har frit spil og især mændene føler at deres rolle er vendt på hovedet efter 1. verdenskrig. Kvinderne har ikke længere brug for manden som skaffedyr – kvinderne har lært at uddanne sig og tjene penge – og ikke mindst: de morer sig i byernes restauranter og barer. Den kyske jomfru er for længst blevet borte.

Homoseksualiteten er åben og tidens kulturpersoner kæmper både indre og ydre kampe. Åbne ægteskaber eller kærlighedsaffærer binder mange kunstnere og fritænkere sammen.

Men tag ikke fejl – forfølgelsen af anderledes tænkende venter lige om hjørnet, hvor den Nationalsocialistiske overtagelse sætter brutalt og hårdt ind mod anderledes tænkere.

Læs hele Nina spændende anmeldelse på www.vorbib.dk og bibliotekets Facebookside.

 

Farverig og abstrakt udstilling
Oplev forårets første udstilling på Præstø Bibliotek.

Anette Brinkgaard Olsen udstiller på Præstø Bibliotek i fra d. 1. marts til d. 31.03.

Anette er uddannet lærer med blandt andet billedkunst på linje og har undervist i mange år med stor glæde i billedkunst. I Anettes fritid og som pensionist har hun stor fornøjelse af at tegne og male. Anette arbejder både i olie, akryl, akvarel og pastel.

Udstillingen er tilgængelig på Præstø Bibliotek i hele perioden kl. 7-23 i den selvbetjente åbningstid. 

 

Repair Cafe Præstø
Få repareret dine ting i Repair Cafe Præstø!

Har du noget, der skal syes, hamres eller lappes, så tag det med og vores dygtige fixere vil kigge på det!

Hvis du ved, at der skal bruges reservedele for at få dine ting repareret, så husk at tage dem med. Dem skal man nemlig selv sørge for.

Det er gratis at få sine ting/tøj repareret i Repair Cafe Præstø!

Kig forbi på Præstø Bibliotek lørdag d. 2. marts kl. 10-13.

 

Højtlæsning for voksne på Lundby Bibliotek
Elsker du at få læst op? Nyd en stille stund, mens du lytter til en god historie. 

Tag dig et pusterum i en times tid, når vores læseglade frivillige Birgitte læser højt. Pusterummet giver dig mulighed for en rolig stund, hvor du kommer væk fra hverdagens ’støj’, og bare nyder en god historie, som åbner ”din indre biograf” og giver dig nye billeder på nethinden. Hvis du elsker at lave noget samtidig med, at du lytter, er du mere end velkommen til at medbringe dit strikketøj, broderiudstyr, tegneblok eller andre sysler.

Vi sørger for kaffe og te. Det er gratis at deltage, du møder bare op.

Det foregår mandag d. 4. marts kl. 10.

 

Oplev magien med Midjourney: en kreativ workshop med kunstig Intelligens
Har du undret dig over, hvordan kunstig intelligens kan skabe kunst?

Deltag i en fascinerende workshop med teknologientusiast Henning Schmidt, hvor du får hands-on erfaring med Midjourney - et banebrydende værktøj, der bruger AI til at omdanne ord til imponerende visuelle kunstværker.

Workshoppen er for alle, uanset forudgående kendskab til AI, men for at bruge Midjourney skal du have et abonnement, som koster ca. 85 kr. (12,5$) for en måned. Har du ikke købt abonnementet, inden du deltager i workshoppen, kan det gøres på workshoppen, hvis du medbringer dit betalingskort.

Abonnementet giver dig fuld adgang til Midjourney under selve workshoppen samt en måned efter.

Hent en gratis billet til workshoppen her

 

Pigtråd og blomsterpistoler – et musikforedrag
Uanset om du selv var ung i 60’erne eller bare er nysgerrig på tidens frodige musikliv og ungdomskultur, vil der være masser at komme efter, når musikekspert Søren Koch denne aften tager guitaren frem og deler sin viden om et årti, der fortsætter med at fascinere.

Som både musiker og foredragsholder kombinerer Søren det bedste fra begge verdener i form af et dedikeret musikforedrag, hvor der vil blive spillet hele numre som illustrationer af de forskellige vinkler, der berøres undervejs. Han kommer både ind på, hvordan de nye musikbølger opstod, og hvilke konkrete udtryk de fik i form af særlige bands, hitsange og samlingssteder her til lands.

Søren Koch er opvokset i Vordingborg og fortæller lidt om, hvad der skete lokalt på musikscenen i 60erne.

Vi skal høre om Danny & the Royal Strings, The Skyriders og det unge Vordingborg orkester The Ants, hvor halvdelen af bandet endte som nogle af de mest indspillede danske studiemusikere. Hør også om pigtrådsballer i Kirkeskovspavillonen og mesterskaber i pigtrådsmusik i Vordingborghallen.

Det sker torsdag d. 7. marts kl. 19 i Kulturarkaden.

Hent din billet til foredraget her

 

Åbent hus i Makerspace Vordingborg
På Vordingborg Bibliotek i Kulturarkaden har alle adgang til 3D-printere, laserskæring, folieskæring, sublimationsprint, gravering, CNC-fræsning, lodning, programmering m.m.

Er du nysgerrig? Så kom og blive vist rundt, og se hvilke tilbud vi har til dig. Få en god snak og se og hør om du måske kunne have glæde i at deltage i vores kreative, innovative og hyggelige netværk. Et netværk med masser af kreative kompetencer og hjælp, hvor der er plads til alle over 12 år.

På din tur vil du også møde kaptajnerne fra Coding Pirates, som er frivillige der hjælper og underviser unge fra 7-17 år på biblioteket, med programmering, 3D-print, lave spil, flyve med droner m.m. – Er du interesseret i at blive frivillig kaptajn eller har du et barn som kunne tænke sig at være med, så kom og få en snak, og se hvad de arbejder med.

I dagens anledning har vi lavet spændende workshops til børn og voksne:

Børn i alle aldre kan deltage i workshoppen: Mal dit eget AI-kunstværk - Kom med dine egne ideer til tegninger, og se dem blive skabt af en AI-”tegnerobot”. Når AI har genereret din unikke tegning, bliver den printet ud lige til dig. Farvelæg dit helt eget kunstværk med farveblyanter og tuscher.

Børn og voksne kan også få et sæt ”Google-Cardboard-briller”, der kan bruges til med din egen mobiltelefon til at opleve Virtual Reality.  Få brillerne og lær hvordan du bruger dem.

Unge over 12 år og voksne kan også prøve at gravere et glas med lasermaskinerne med navn. Kom og lær hvordan du laver filen, får den overført og får graveret dit navn i glasset. Maks. 1 glas pr. person.

Det sker lørdag den 9. marts kl. 10-13 på 1. sal i Kulturarkadens Innovationsrum.

 

Live Art - 50 farlige ting
Live Art præsenterer forestillingen 50 farlige ting.

Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri?

Løftet låget på popcornene, når de popper? Aldrig nogensinde?

Så er denne forestilling for dig! Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod!

Forestillingen bygger på bogen af samme navn.

Det sker på Vordingborg Bibliotek d. 9/3 kl. 11.00.

Forestillingen er for børn fra 4-11 år.

Køb din billet til forestillingen her