Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 8

Ugens anmelder - Kunstens skønhed - En bokselegende fortæller - Ny betalingsløsning.

Ugens anmelder

Ugens Anmelder er Merete Stockfleth Merete anmelder ’Korsveje’ af Jonathan Franzen. En på alle måder stor og vidunderlig saga om familien Hildebrandt. Om individet og familien, Gud og det amerikanske samfund i begyndelsen af 1970’erne.

’Korsveje’ er første del af en planlagt trilogi on Hildebrandt familien.

Læs hele Meretes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på vorbib.dk

 

’Kunstens skønhed’ mandag 28/2 kl. 19 i KulturArkaden

Kunstner Mark Stolk fortæller om "skønhed - det latent ventende potentiale"

Såvel i naturen, i mennesket som i kunsten kan vi opleve forskellige stadier af vækst, som har hver sine specifikke funktioner. Mark Stolk mener at kunne identificere 7 stadier, og han vil i sit foredrag komme ind på en udvikling fra de gamle grækeres maskulint baserede skønhedsidealer til nutidens stadig øgede fokus på mere feminint relateret indhold. En rejse ”fra det ydre til det indre”. En rejse, der ligeledes vil afspejle sig i hans kunst.

Foredraget er i forbindelse med udstillingen med Marks Stolks værker, som kan opleves i KulturArkaden fra 25. februar til 25. marts.

Arrangeres i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg. Læs mere og køb billet.

 

En bokselegende fortæller tirsdag den 1. marts kl. 19 i KulturArkaden

Jesper D. Jensen, oprindelig fra Vordingborg, startede egentlig sin sportslige karriere som fodboldspiller. Han var en glimrende fodboldspiller, men da han var lille af statur, valgte han at prøve kræfter med boksesporten for at få mere styrke.

Jesper selv er ikke et øjeblik i tvivl om, at han valgte den rigtige vej. Det har ledt til en spændende og glorværdig karriere, inden for den hårdtslående bokseverden.

14 år gammel i 1981 startede han i bokseklubben Tårnet, hvor han boksede sin første kamp. Det blev i alt 49 kampe for Vordingborg, inden han i september 1985 flyttede til Korsør, hvor han fortsatte sin boksekarriere.

Jesper deltog i EM i 1989 og 1991, VM i 1993 og OL i 1992. Det blev i alt til 41 professionelle kampe.

Karrieren sluttede med titlen som Europamester. Derudover har Jesper siden 2007 været formand for Dansk Professionelt Bokse Forbund.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Lokalhistorisk Forening. Foredraget er gratis, men kræver billet. Læs mere og hent billet her

 

Ny betalingsløsning til afregning af mellemværende med biblioteket

Fra den 1. marts kan du ikke længere betale mellemværender på biblioteket. De skal i stedet betales online på Vordingborg Kommunes ”Mit betalingsoverblik”.

Hvordan du gør med dine gamle mellemværender og hvordan du forholder dig fremover, kan du læse mere om her.