Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 7

Ugens anmelder - Læs bogen, se filmen - Pink Floyd foredragskoncert - Morgensang i Kulturarkaden.

Ugens anmelder

Ugens Anmelder er Birgitte Mølgård Hansen

Mennesket i naturen. Naturen i mennesket. Romanen ’De otte bjerge’ skrevet af italienske Paolo Cognetti, oversat til dansk af Lorens Juul Madsen – er en smuk og bjergtagende bog om ikke blot naturen, men også om et smukt og langvarigt venskab.

Pietro og Bruno bliver venner, da Pietros forældre lejer et lille hus for foden af Monte Rosa, hvor Bruno bor. Til daglig bor Pietro og hans familie i Milano, hvor arbejde, skole, stress og jag fylder hverdagen – men når sommeren kommer – tager den lille familie væk fra byen og drager ud til bjergene.

Læs hele Birgittes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på vorbib.dk

Læs bogen – se filmen ’Du som er i himlen’

Vinder af flere filmpriser samt 5 stjerner i Politiken......anmelderrost dansk film kan ses i Bio Bernhard, Præstø.

Filmen 'Du som er i himlen' er baseret på den danske klassiker En dødsnat fra 1912, som var forfatter Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman. I filmen, der udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet, stilles der skarpt på kvindernes plads i historien og særligt på den 14-årige pige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den kvinderolle hun har fået tildelt.

Filmen kan ses i Bio Bernhard tirsdag den 22. februar kl. 10.

Ønsker man at deltage i bogsnakken inden filmen starter, skal man være der senest kl. 9.30, hvor man også skal have indløst billet til filmen.

Pink Floyd – en foredragskoncert i KulturArkaden 22. februar kl. 19

Kom til en spændende foredragskoncert med levende musik ved Thomas Ulrik Larsen om Pink Floyds rejse fra psykedelia til rock-realisme.

Pink Floyd debuterede i flowerpower-året 1967, og en lovende karriere ventede de legesyge Cambridge-drenge. De følgende år var pakket med eksperimenter og forsøg på at genfinde melodien. Først da Pink Floyd i 1970 sagde farvel til psykedelia og stileksperimenter og begyndte at skrive sange med mennesker og deres relationer og følelser som tema, trådte kvartetten, og især den nye kaptajn, Roger Waters, i karakter.

Pink Floyds musik er ikke noget nyt for Thomas Ulrik Larsen. Han har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i, hvad der på det tidspunkt var det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa.

Læs mere og køb billet her.

Morgensang onsdag 23. februar kl. 9 i KulturArkaden

Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.