Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 5

Stor succes for "Take Away bøger" - Ugens læser - Makerspace når det er bedst.

Bestilling af bøger som ’take away’ på Vordingborg Bibliotekerne er en stor succes!

Fra torsdag den 28. januar åbnede Vordingborg Bibliotekerne op for muligheden, at lånerne kunne bestille samt afhente bøger på de forskellige filialer i kommunen. Der var et pænt fremmøde på alle filialer, og de bestilte materialer blev afhentet i god ro og orden 😊

Det er kun muligt af afhente reserverede materialer – man har ikke adgang til selve biblioteksrummet og man kan heller ikke aflevere sine materialer. Men, det giver lånerne mulighed for, at stadig kunne låne og læse bibliotekets bøger.

Man kan reservere materialer via bibliotekets hjemmeside vorbib.dk, via app’en ’Biblioteket’ eller ved at ringe på 55 36 38 01 mandag til fredag i tidsrummet kl. 11-14.

Det vil kun være materialer fra Vordingborg Bibliotekernes egne samlinger, der kan bestilles. Når dit materiale er klar til afhentning, modtager du en besked med dit afhentningsnummer.

Idet, det ikke er muligt at aflevere sine materialer, vil der ikke blive opkrævet gebyrer på ens lån, så længe biblioteket er lukket. Har man gamle gebyrer, der skal betales, henvises til mobilepay, betaling via hjemmeside eller biblioteksappen.

Ved besøg på biblioteket, skal man huske mundbind samt spritte hænder eller tage handsker på ved indgangen.

Har man reserveringer stående på biblioteket, som man p.t. ikke ønsker at afhente, kontakt biblioteket på telefon 55 36 38 01 man-fre 11-14 eller på mail bibliotekerne@vordingborg.dk.

Vordingborg Bibliotek har åben for afhentning af reserverede materialer tirsdag og torsdag kl. 14-17. Møn, Præstø og Lundby bibliotek torsdag kl. 14-17.

Ugens læser

Ugens læser i uge 5 er Michael Friis, hvor han ikke som andre af vores Ugens Læsere anmelder et litterært værk – men, anmelder biblioteket, som har været ham behjælpelig med at finde relevant litteratur til hans speciale.

Michael er til daglig overlærer og DJ.

Læs hele anmeldelsen af Vordingborg Bibliotek på enten vores hjemmeside vorbib.dk eller på vores facebook-side.

Makerspace Vordingborg når det er bedst!

Da Makerspace Vordingborg for nu snart 6 år siden første gang åbnede dørene, var nogle af de første deltagere Rasmus Weidinger Jensen og hans far Roald og ja, i øvrigt hele hans familie. Siden har Rasmus og familien deltaget i Makerspace Vordingborg på Vordingborg Bibliotek næsten hver tirsdag.

Igennem årene har Rasmus fået masser af inspiration til ”fede” ideér, hjælp til projekter, undervisning og faktisk også sparring og hjælp ang. uddannelse i Makerspace Vordingborg.

Rasmus afsluttede sin uddannelse som maskinmester i januar med et flot 12-tal. Herudover endte han, som den studerende med det højeste gennemsnit, hvilket blev belønnet med et guldur fra Mærsk.

Rasmus siger: ”Den store mængde af alle mulige kompetencer og den store vidensdeling, der er i Makerspace Vordingborg, gør det til et netværk, der helt sikkert har haft betydning for mig og min uddannelse”. Og vi siger:

”Stort tillykke Rasmus, vi håber, vi stadig ser dig i Makerspace, så du kan være med til at inspirere andre unge til at lave spændende projekter, men også finde den rigtige uddannelse”.

Pt. er Makerspace Vordingborg lukket pga. Corona, men du kan møde os online hver tirsdag kl.19. Læs hvordan på www.msvb.dk.