Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 5

Ugens anmelder - Maraton - Miniatureudstilling - Advokatvagt.

Ugens anmelder

Ugens Anmelder er Mette Storm Mette anmelder eReolens podcast ”Special: Potus på film”.

Til anmeldelsen har Mette valgt at lytte til et afsnit i en serie om de amerikanske præsidenter, POTUS. I afsnittet her taler værterne om de amerikanske præsidenter portrætteret på film. Der tales om filmene ”Lincoln” med Daniel Day-Lewis i hovedrollen, ”13 Days” med Kevin Costner i rollen som rådgiver ”Nixon” med Anthony Hopkins – og selvom de ikke vil snakke om ”JFK”, så får den alligevel en del, knap så pæne ord, med sig. Gode værter, interessante gæster – lyt til hele podcasten på eReolen!

Vidste du, at du kan låne/høre podcasts på eReolen? At disse er til fri afbenyttelse og ikke tæller som et lån?

Læs mere om eReolens podcast-tilbud her. Du kan læse hele Mettes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på vorbib.dk.

Maraton – et helvedes løb

Bliv inspireret til at løbe maraton med spændende fortællinger og gode råd om det krævende løb på Lundby Bibliotek torsdag den 10. februar kl. 19.

Lige før coronaen ramte Danmark, udkom den ultimative bog om maraton. Kort, klar og fyldt med helt almindelige menneskers fortællinger om at løbe maraton – til inspiration for nye løbere. 10 maratonløbere fortæller hver deres meget forskellige historier om maratonløbet, bl.a. med vægt på motivation og træning.

Mellem de personlige beretninger er en række mere faktabaserede artikler om emner, som det rigtige udstyr, træningsplaner, træningsmetoder og valg af det rigtige løb.

Forfatterne Roger Buch og Søren Boy Skjold er begge maratonløbere og ansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Denne aften fortæller de om de dragende elementer ved løbet og deres egne erfaringer med de 42,195 km.

Link til billetsalg

Miniatureudstilling på Præstø Bibliotek

Oplev Inge Jakobsens fine 'Kikkasser' på Præstø Bibliotek i hele februar måned

Inges interesse for miniature startede for omkring 15 år siden. Gennem de sidste mange år har hun lavet en hel del figurer, de fleste har været bestillinger, men hun har en del tilbage selv, som hun gerne vil vise til andre. Der er bl.a. 10 små opstillinger fra TV- serien Matador, Olsenbanden samt et helt ”Vokskabinet” med mere eller mindre kendte figurer.

For nogle år siden kreerede hun Anne Marie Helgers RÅBEROBER, der tidligere har været udstillet. Inge har også lavet små miniaturekager til Konditoriet La Glace i København.

Udstillingen kan opleves alle dage kl. 7-23 på Præstø Bibliotek i perioden 1. - 28. februar.

Advokatvagten

Hos Vordingborg Bibliotekerne er det muligt at få gratis rådgivning hos en advokat. Denne service er tilgængelig i Kulturarkaden samt i Præstø.

På grund af Covid-19 er det i øjeblikket i Præstø kun muligt at komme i telefonisk kontakt med en advokat.

Kulturarkaden, Vordingborg:

Advokatvagten har lokale på 1. sal i Kulturarkaden. Du træffer advokatvagten torsdage i lige uger. Advokatvagten starter kl. 17 og slutter, når alle fremmødte er betjent dog senest kl. 18.

Præstø Bibliotek:

Advokatvagten kan kontaktes onsdage i ulige uger. Til og med den 30. april 2022 vil advokatrådgivning foregå telefonisk, hvor man i tidsrummet 16:30 – 17:30 kan ringe på 2168 2342. Dette af hensyn til Corona. Du kan læse mere om advokatvagten her.