Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 47

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens Anmelder er Birgitte Mølgård Hansen
Brænd alle mine breve af Alex Schulman er ikke mindre end en ulykkelig hjerteskærende kærlighedshistorie om forfatterens bedsteforældre, Karin og Sven Stolpe.

Alex Schulman kæmper som voksen med en vrede, han ikke kan slippe af med. Hans kone stiller ham et ultimatum; enten får du styr på dig selv eller også er vores ægteskab slut. Selv hans børn er bange for ham, hvilket han en dag ser i deres blikke. En følelse, han har svært ved at være i, for børn skal da ikke være bange for deres egen far.

Konen og børnene tager væk og Alex begynder at forske i, hvor hans vrede stammer fra. Et besøg hos en psykolog gør det tydeligt, at der er usunde familierelationer på morens side af familien. Noget Alex kan nikke genkendende til, når han tænker tilbage til sin barndom. Hans fokus bliver på sin mormor og morfar og særligt et ophold på Sigtunastiftelsen i sommeren 1932 bliver kimen til den indestængte vrede.

Og herfra går en fantastisk fortælling om familiens genvordigheder i spring mellem 3 tidsperioder, hvor forfatterens skrivestil er eminent.

Birgittes fantastiske anmeldelse kan læses i sin fulde form på www.vorbib.dk og på Vordingborg Bibliotekernes Facebookside.

Vi vil rigtig gerne have din anmeldelse også, så har du lyst til at være Ugens Anmelder, så skriv til biblioteket@vordingborg.dk  

 

Kalenderlysværksted med Farmorhuset – for børn
Husk at det er på lørdag d. 25. november kl. 10-14, at du kan lave kalenderdekoration sammen med Farmorhuset på Vordingborg Bibliotek.

Farmor kigger forbi bl.a. med nissepigen Pyt & hjælpenissen Pande, og de sætter et fint kalenderlysværksted op, hvor du kan lave din egen juledekoration.

Tag far og mor med og lav en rigtig flot kalenderlysdekoration med alverdens julepynt!

Det koster ikke en klejne, man møder bare op.

 

Læs bogen – se filmen: De otte bjerge
I denne ombæring skal vi læse bogen ”De otte bjerge” af Paolo Cognetti. Efterfølgende ser vi filmen ved samme navn i Bio Bernhard.

Det foregår mandag d. 27. november. Vi starter med bogsnakken kl. 9.15.

Husk at købe billet til filmen inden bogsnakken starter, hvis du ønsker at deltage i denne, da filmen vises direkte derefter kl. 10.00.

Kom og lån bogen på Præstø Bibliotek og se filmen i Bio Bernhard.

 

Samtalecafé på Vordingborg Bibliotek – VERDENSMÅL
Tirsdag d. 28. november stiller vi spørgsmålene: Er Green Friday det nye sort? Hvordan gør vi vores forbrug mere bæredygtigt? Kigger du mest på pris eller kvalitet, når du køber julegaver?

Det handler om verdensmål, bæredygtighed og klimaaftryk, når vi afholder samtalecafé.

Kom og snak om de vigtige emner med andre, der gerne vil tale sammen på en ny måde.

Samtalecafé minder mest af alt om at tilbringe en hyggelig eftermiddag på en cafe. Man kan sagtens møde op alene, for værterne sørger for dialog mellem deltagerne.

Line Dahl Abildgaard er tovholder og vært på samtalecaféerne på biblioteket. Line har en bachelorgrad i litteratur og kultur og med baggrund i hendes tidligere frivillige arbejde med udvikling og nærdemokrati, kaster hun sig ud i den fælles kamp for mindre klimaaftryk og mere natur.

Samtalecafeerne foregår sidste tirsdag i hver måned med et nyt tema hver gang. Alle er velkomne. Biblioteket serverer kaffe og te.

 

Falkeliv og andet liv på Møns Klint
En enestående historie fortalt gennem billeder om falkene på Klinten

Foredragsholder Niels Peter Andreasen har arbejdet som underviser i folkeskolen, Rødkilde Højskole og som leder af daghøjskolen på Møn, men mange kender ham bedst som naturovervåger af Vandrefalken på Møns Klint og fra hans bogillustrationer og udstillinger med billeder af fugle og landskaber.

Foredraget omhandler vandrefalken som efterkommer af fortidens dinosaurer og falkens historie i Danmark, samt den helt særlige hanfalk med ringmærkningen HK, som nu med en alder på 14 år har givet os meget viden om vandrefalke her i landet.

Det foregår i KulturArkaden onsdag d. 29. november kl. 19.00.

Billet kan du købe HER 

 

Bæredygtigt julepynt på biblioteket
Lav dit eget bæredygtige julepynt af genbrugsbøger. Du kan lave en engel, et juletræ, et kræmmerhus – eller måske noget helt andet? Tilbring et par hyggelige timer og kom i den helt rette julestemning.

Der er ingen tilmelding, så mød bare op - og tag gerne hele familien med. 

Besøg det kreative juleværksted på Præstø Bibliotek torsdag d. 30. november kl. 14 -16.30

Besøg det kreative juleværksted på Vordingborg Bibliotek lørdag d. 2. december kl. 10 - 12.30

 

Udstilling på Møn Bibliotek
I hele december måned kan du se de flotte akvarel- og kultegninger af den lokale tegner og maler Jan C. Van Dijk i salen på Møn Bibliotek.

Jan C. Van Dijk tegner og maler forskellige motiver, såsom dyr, planter, landskaber, mennesker, huse og skulpturer. Han maler med akryl og akvarel og tegner med blyant, kul og pastel.

Den smukke udstilling kan opleves i bibliotekets selvbetjente åbningstid i hele udstillingsperioden d. 1. 12 – 2. 1. 2024.