Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 47

Ugens anmelder - Læs bogen , se filmen - Stabstambour Søren Rønlev Nielsen - Honninghjerter med Farmor.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er en af vores egne børnebibliotekarer, Louise Fuglsang Holmquist. Louise har kastet sig over ponyserien om den magiske pony. Livet på rideskolen med duften af savsmuld tilsat et strejf af magi.

Lise Bidstrup har skrevet en spændende og underholdende serie for de hesteglade begynderlæsere fra omkring 8 år. Vigga ønsker sig brændende en pony, og pludselig en dag går hendes højeste ønske i opfyldelse. Dog på en måde, som hun aldrig i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Læs hele Louises anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Læs bogen – se filmen ’Skyggen i mit øje’ Bio Bernhard, Præstø Vordingborg

Bibliotekerne inviterer igen til bogsnak og filmvisning i Bio Bernhard mandag den 30. november kl. 9.30, hvor temaet denne gang er bombningen af Den Franske Skole på Frederiksberg under 2. verdenskrig.

Bogen som biblioteket i Præstø har skaffet en masse eksemplarer af – om som de anbefaler, du læser - er ’Pigen fra den franske skole’ skrevet af Jacob Weinreich.

Vi starter kl. 9.30 med en bogsnak i biografsalen, hvorefter filmen vises kl. 10.

Ønsker man at deltage i bogsnakken, skal man have købt billet til filmen senest 9.30. Billetter til filmen købes i Bio Bernhard eller på deres hjemmeside https://bio-bernhard.dk/

Oplev Stabstambour ved Den Kongelige Livgarde - Søren Rønløv Nielsen

I samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne byder Lokalhistorisk Forening for Vordingborg velkommen til en mester i musikkens verden torsdag den 2. december kl. 19 i KulturArkaden.

Vordingborgdrengen, Søren Rønløv Nielsen, beretter om en livsbane og et karriereforløb, der via påvirkning fra nogle helt særlige mennesker og under indflydelse af nogle helt specielle omstændigheder, bragte ham til en position som ”frontfigur” for ”Dronningens Husorkester” og dermed landets fineste og største militære musikkorps med titlen: ”Stabstambour ved Den Kongelige Livgarde”.

Arrangementet er gratis – men billet skal hentes på enten biblioteket eller via hjemmesiden www.vbdetsker.dk.

Honninghjerter med Farmor på Lundby Bibliotek lørdag den 4/12 fra kl. 11

Traditionen tro kan du igen i år komme og dekorere honninghjerter på dit lokale bibliotek.

Farmorhuset har alverdens sukkerpynt og alt, hvad der skal til for at pynte de fineste honninghjerter.

Kom og mærk julestemningen og få en dejlig dag - både børn og voksne.

Husk at booke GRATIS billet enten til kl. 11.00-11.45 eller 12.00-12.45. Dette kan gøres på biblioteket eller via hjemmesiden www.vbdetsker.dk.