Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 46

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens Anmelder er Henning Schmidt
Denne uges anmeldelse er skrevet af Anton Marklund.

"Under falkens vinger" fremstår som en unik og tankevækkende krimi, der fletter elementer af socialrealisme og spiritualitet sammen. Hovedpersonen er Ramona; hun er socialrådgiver i den lille by Skellefteå, som ligger små 800 km nord for Stockholm. Ramona har en særlig evne til at ’se ind i’ mennesker. Denne evne gør hende til en uvurderlig ressource for politiet i en mordsag.

En ung kvinde bliver fundet myrdet i en båd i Skellefteå. Ramonas mand, Peter, hjælper politiet, da han har kendskab til lokalområdet. Han får afsløret Ramonas evne over for politimanden Mange, som efterfølgende opfordrer Ramona til at bruge sin evne til at hjælpe med at opklare mordet.

Hvis du vil høre Hennings ’dom’ over krimien, så kan du læse den fulde anmeldelse på www.vorbib.dk og på Vordingborg Bibliotekernes Facebookside.

Vi vil rigtig gerne have din anmeldelse også, så har du tid og lyst, så skriv til biblioteket@vordingborg.dk, hvis du vil høre mere.

 

Genbrugsgaver – find dem i KulturArkaden
Gør december lidt grønnere og find genbrugsgaver til pakkekalenderen.

Lørdag d. 18. november kl. 10-14 i KulturArkaden afholder vi kalendergave-byttemarked!

Så hvis du mangler nogle små gaver til dine børns pakkekalender, kan du finde dem her.  

Vi gør det til gavn for miljøet, pengepungen og ikke mindst for at glæde børn og familier.

Alle er velkomne til at komme forbi, finde sig et par gaver, pakke dem ind i genbrugspapir eller i syede poser, drikke en kop kaffe og flette et julehjerte.

Det er alt sammen gratis - fordi vi deler med hinanden!

 

Foredrag om Podcasten ”Vandrebogen”
I mere end 60 år skrev 4 kvinder sammen. Deres skriverier giver et unikt indblik i hverdagsliv fra 1960´erne til i dag.

Mellem kogevask, strømpestopning og andre hverdagssysler fortæller Birthe Langer, Eva Rudby, Else Belling og Lis Kristiansen om deres vej ind i ægteskabet, moderskabet, arbejdsmarkedet, og hvordan vores fælles historie er blevet til. Det er blevet til 5 podcast udgivet af Nationalmuseet.

Til dette foredrag møder du journalist Amanda Boie Hvid, der står bag podcastene om Vandrebogen, og du hører om en af kvinderne fra Vandrebogen Eva Rudby, lokal præstøer, der arbejdede på Præstø Bibliotek i over 25 år. Amanda fortæller om processen med at lave podcastene, hun afspiller en hel del klip og fortæller generelt lidt om livshistorier.

Efter foredraget er der kaffe og kanelsnegle.

Tak til Lions Club Præstø/Fladså for støtte

Arrangementet, som foregår på Præstø Bibliotek d. 21. november kl. 19.00, er gratis, men du skal have en billet, som du finder: HER

 

Kalenderlysværksted med Farmorhuset – for børn  
Kom og lav kalenderlys med Farmor på Vordingborg Bibliotek.

Lørdag d. 25. november sætter Farmor bl.a. med nissepigen Pyt & hjælpenissen Pande et kalenderlysværksted op, hvor du kan lave din egen juledekoration.

Tag far og mor med og lav en rigtig flot kalenderlysdekoration med alverdens julepynt!

Det koster ikke en klejne, man møder bare op.

Vordingborg Bibliotek d. 25. november kl. 10-14.

 

Download appen Biblioteket og deltag i konkurrencen om 2 x billetter til et valgfrit foredrag/arrangement på biblioteket
I november måned sætter vi fokus på appen ”Biblioteket”. En app, hvor du har hele dit bibliotek på din smartphone! Med appen kan du reservere bøger, få beskeder fra biblioteket, tilføje bøger til din huskeliste, se din udlånshistorik og meget mere.

Har du ikke allerede downloadet appen, har du nu chancen for at gøre det og samtidig deltage i konkurrencen om 2 billetter til et valgfrit arrangement på Vordingborg Bibliotekerne. Alt du skal gøre er at vise personalet, at du har appen på din telefon, eller få hjælp til at downloade den. Derefter udfylder du en blanket og du er med i konkurrencen.

 

VI SØGER 1-2 frivillige klaverspillere til morgensang på Møn Bibliotek
Med stor succes har vi i flere år afholdt morgensang på Vordingborg Bibliotek. Den 2. onsdag i måneden mødes sangglade borgere for at synge nogle af årstidens sange og være sociale sammen. Dette tiltag ønsker vi at udvide til Møn Bibliotek. Samme koncept – En gang om måneden kl. 9-10.

Vi har klaveret, men søger 1-2 frivillige, der kan spille på det.

Sangene udvælges i god tid af bibliotekets tovholder for morgensang, så der vil være god tid til at få dem øvet. Vi håber på at kunne starte op til januar.

Kan du spille klaver og har du lyst til at være med, så send en mail til Angelique på arpe@vordingborg.dk eller ring på mobil 23 42 54 14.