Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 46

Ugens læser, bogcafeer, udstilllng, børneteater.

Ugens læser

Ugens læser i uge 46 er Mette Høgh Christiansen fra Socialdemokratiet. Mette er en ivrig læser, der har valgt at anmelde romanen ’hvor flodkrebsene synger’ af Delia Owens.

I bogen følger man pigen Kya, der bor alene i marsken og som de andre hvide inde i byen ikke har meget til overs for.

Læs Mettes anmeldelse om den smukke og stærke pige fra marsken på enten vores hjemmeside vorbib.dk eller på facebook.

Kom til bogcafé på Vordingborg Bibliotekerne

Få inspiration til efterårets læsning på Vordingborg Bibliotekernes bogcaféer.

Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekernes læseglade personale et bredt udvalg af primært nye bøger.

Vi afholder bogcafé på Vordingborg Bibliotek mandag den 16. november; kommer til Præstø Bibliotek tirsdag den 17. november og slutter af på Møn Bibliotek torsdag den 19. november – alle dage kl. 19-21.

Da det er de samme bøger, der bliver præsenteret alle tre steder, kan man vælge den dato, der passer en bedst. Der udleveres en samlet litteraturliste over de omtalte bøger til inspiration. Arrangementet er gratis - husk dog at bestille billet, da der er begrænsede pladser.

Udstilling af Lisbeth Nielsen

Fra fredag den 13. november og frem til den 13. december kan man i Kulturarkaden se billedhuggeren Lisbeth Nielsens skulpturer og tegninger.

Mennesket er centralt i Lisbeth Nielsens værker. Det er specielt kvinder, både som enkeltpersoner og i mindre grupper, der optræder i hendes skulpturer og tegninger.

Lisbeth Nielsen modellerer sine skulpturer i ler eller gips, hvorefter de støbes i bronze.

Også i Lisbeth Nielsens kul- og blyantstegninger er det kroppen, dens linjer, flader og form, der skildres med enkle streger og linjer. Det er kroppens skulpturelle kvaliteter, tegningerne gør rede for – ikke den enkelte persons individualitet.

Børneteater

Man kan stadig nå at opleve teaterforestillingen ’Sikke et vejr’ for de 1 ½ - 4 årige, da den spiller fredag den 13. november i Bio Bernhard, Præstø og fredag den 20. november på Møn Bibliotek. Begge dage kl. 16-17. Billetter købes på vbdetsker.dk eller på biblioteket.