Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 45

Ugens læser(e), skumringstime, dialogaften om dannelse, børneteater.

Ugens læser

Ugens læser i uge 44 er Kenneth Andersen fra Socialdemokratiet, som har valgt at anmelde bogen ’13 dage’ af Robert Kennedy. En bog, der handler om en af hans helt store forbilleder - John F. Kennedy.

Kenneth skriver selv, at bogen samtidig er en kilde til at forstå, hvad der stod bag, en af verdenshistoriens måske nok største politiske kriser på verdensplan, nemlig Cubakrisen i 1962, og hvordan den blev håndteret fra amerikansk side.

Vi er nu nået til uge 45, hvor Ugens Læser er Bo Manderup fra partiet Venstre, der har læst ’Vindens skygge’ af Carlos Ruiz Zafón.

Bogen er en rigtig ”page-turner” og det er med spænding og utålmodighed, man læser hvert nyt kapitel. Samtidig får man lyst til at besøge Barcelona for selv at gå på opdagelse.

Resten af Kenneth Andersens og Bo Manderups boganmeldelser kan læses på enten vores hjemmeside vorbib.dk eller på facebook.

Skumringstime

Mandag den 9/11 kl. 19 på biblioteker i hele Norden slukkes det elektriske lys, stearinlysene bliver tændt og vinterens mørke aftener bliver indledt med at læse op fra samme bog, på samme tidspunkt.

Den lokale forfatter og fortæller Marianne Christensen vil læse et uddrag fra romanen ’Ar’ af den islandske forfatter Audur Ava Ólavsdóttir, der modtog Nordisk Råds Litteraturpris for sin bog i 2018.

Per Østergaard vil sørge for underholdning i form af klaverspil og fællessang.

Alle er velkommen. Arrangementet er gratis og kræver ingen billet.

Skumringstime er et samarbejde med Foreningen Norden.

Dialogaften om dannelse

Kom til en spændende dialogaften med lederen af Marjatta, Bernhard Schmitz, på Præstø Bibliotek torsdag den 12. november kl. 18.

Først vil Bernhard Schmitz komme med et oplæg om dannelse, hvorefter vi i fælles dialog drøfter aftenens tema.

Som menneske er vi en del af naturen og kulturen. Dannelse er ikke det samme som intelligens. Dannelse betyder at være del af en fælles historie, en fælles erindringskultur og en fælles fremtid.

Bernhard Schmitz vil adressere spørgsmålene, hvad forbinder du med dannelse? Hvor oplever du dannelse og hvornår oplever du fravær af dannelse? Hvilken opgave har dannelse i vores tid og i fremtiden.

Arrangementet er gratis mod fremvisning af billet.

Billetter hentes på vbdetsker.dk eller på biblioteket.

Børneteater

Teatersæsonen for børn på Vordingborg Bibliotekerne er i fuld gang og der er stadig ledige billetter til forestillingen ’Sikke et vejr’ for de 1 ½ - 4 årige, der spiller i dag, fredag den 6/11 kl. 16, i Kulturarkaden.

I morgen, lørdag den 7/11 kl. 11, er der igen teater, denne gang for de 3-8 årige, da man kan opleve forestillingen ’Mis med de blå øjne’, ligeledes i Kulturarkaden.

Billetter købes på vbdetsker.dk eller på biblioteket.