Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 45

Borgerne strømmer til - Ugens anmelder - Sjov om vejret - Fotoudstilling - Skumring i Norden.

Borgerne strømmer til - udlånene eksploderer

Fra bibliotekerne blev en del af Corona-nedlukningen 12. marts 2020 og til juni i år, har bibliotekerne været underlagt to store nedlukninger og fulgt mange skiftende retningslinjer. En overgang måtte borgerne ikke bruge vores It, en periode måtte de ikke tage ophold på bibliotekerne, på et tidspunkt kunne man kun afhente på forhånd bestilte materialer osv. osv. Også regler for Coronapas, for undervisning og for arrangementer har været konstant skiftende.

Men nu, hvor bibliotekerne har været åbne med helt normale vilkår siden midt i juni, mærker vi at borgerne har savnet os og hinanden. Der kommer nu flere borgere på Vordingborg Bibliotekerne, end før Corona-nedlukningen i marts 2020, og vores udlån af bøger og andre fysiske materialer stiger konstant.

I oktober måned udlånte vi 29.000 materialer, hvilket er 50% højere end normalen før Corona. Vi har bevidst satset på at indkøbe langt flere populære og efterspurgte bøger til både børn og voksne, og på formidlings- og indretningstiltag, så borgerne får øje på de mange nye materialer. Det virker og vi hører fra lånerne at det bliver positivt bemærket

Vi kan se, at det er borgere i alle aldersgrupper, der kommer, men at vi specifikt bliver benyttet af flere børnefamilier end tidligere. En udvikling, vi vil gøre alt for at fastholde. Så derfor fortsætter vores indsatser i forhold til indkøb af de populære titler ind i det nye år – det gælder både for børnebøgerne og voksenbøgerne – selvfølgelig krydret med spændende smalle overraskelser. Men alt i alt, er vi rigtig glade for, at vores brugere er vendt tilbage og oveni købet kan fortælle en succeshistorie i forhold til både besøg og udlånstal, der er højere end gennemsnittet på landsplan.

Ugens anmelder

I denne uge kan du læse den sjove anmeldelse af en billedbog, der beskriver den ekstra alvorlige influenza art – mandeinfluenzaen. Vores egen bibliotekar Eva Themsen har nemlig valgt at anmelde " Sallys far har mandeinfluenza" af Thomas Brunstrøm.

Bliv fanget i første omgang af den humørfyldte anmeldelse og derefter af den sjove billedbog, som er en del af en større serie med stor underholdningsværdi.

Læs hele anmeldelsen på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Sjov om Vejret for de mindste

Fredag d. 12. november kl. 16-17 kan du tage dine mindste med på Møn Bibliotek, hvor Teatret Du Milde Himmel kigger forbi med forestillingen ”Sikke et Vejr”.

Forestillingen er en finurlig gennemgang af alle årstiderne – den er poetisk og humoristisk – og med enkle rekvisitter trylles genkendelige og rørende situationer frem.

Flot fotoudstilling af lokal fotograf

Per Rasmussen behøver ikke meget introduktion, de fleste kender til ham og hans kunstneriske fotos, som nu udstilles fra d. 12. november til d. 12. december i KulturArkaden.

Udstillingen er et udvalg af hans bedste billeder og de kan give et vink om, hvorfor han er indstillet til Vordingborg Kommunes Kulturpris 2021.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg og Vordingborg Kommune.

Fernisering d. 12. november kl. 16.00, hvor Per Rasmussen selv vil være til stede.

Skumring i Norden mandag d. 15. november

Som altid hylder vi den nordiske tradition med oplæsning i de mørke efterårs- og vinterdage. I år er det den finske forfatter Sally Salminens roman Katrina, der læses højt kl. 19.00 på de ca. 2000 biblioteker og samlingssteder i Norden og Baltikum.

Kom og vær en del af en stemningsfuld og traditionsrig hyggeaften.

Alle er velkomne, men arrangementet kræver billet. Arrangeret i samarbejde med @Nordisk Litteraturuge.