Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 44

Ugens anmelder - Mød din politiker - Børneteater på Møn Bibliotek - Børnevalg 2021 - Nu skal du forkæles.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er en af vores egne voksenbibliotekarer, Nina Vestergaard. Nina har kastet sig over bogen ’Sommertræet 1. del af Fionavar Gobelinen’ af Guy Gavriel Kay.

Er du til magi, episke opgør, kampen om herredømme, historien om kong Arthur og tiltaler parallelverdener dig – så vil Sommertræet være ideelt til det sene efterår.

Læs hele Ninas anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Mød din politiker 8/11 kl. 19 i KulturArkaden - optakt til det kommende kommunalvalg

Mød dine lokale politikere på dit lokale bibliotek.

Debatten tager udgangspunkt i to overordnede temaer ”bosætning” og ”det gode liv”. Hvordan kan Vordingborg Kommune blive mere attraktiv, så vi får flere erhvervsaktive, børnefamilier og unge til at bosætte sig eller blive boende i kommunen? Hvordan sikrer vi os bedst mulige vilkår for os, der allerede bor her? Hvor skal der prioriteres og hvor skal der forandres?

Ovenstående er nogle af de spørgsmål, som du kan få belyst på vælgermødet og dermed blive klædt på til det kommende kommunalvalg. Moderator på dagen er Jens-Christian Borre, redaktør på Sjællandske.

Valgdebatten foregår mandag 8. november kl. 19-21 i KulturArkaden. Billet hentes på www.vbdetsker.dk eller på biblioteket. Det er gratis at deltage.

Børneteater på Møn Bibliotek fredag 12. november kl. 16-17

Teatret Du milde himmel opfører Kulturkuffert-forestillingen ’Sikke et vejr’ 12/11 kl. 16-17 på Møn Bibliotek for børn fra 1 1/2 til 6 år.

En finurlig gennemgang af alle årstiderne. Forskellige dyrevenner dukker op undervejs, men de opfører sig ikke altid som man regner med.

Sikke et vejr er en poetisk og humoristisk forestilling om de 4 årstider for de helt små børn. Billetter kan købes på www.vbdetsker.dk eller på biblioteket.

Børnevalg 2021

Lad børnene få en stemme til Børnevalg 2021 - kom forbi biblioteket og sæt X.

Børnevalg 2021 er børnenes mulighed for at være med til at bestemme og byder på 11 stærke kandidater fra kendte og populære børnebøger.

Hent en stemmeseddel og se kandidaternes valgplakater og slogans. Hvilken én er din favorit?

Stemmesedler kan hentes i perioden 3. – 16. november. Så er du med til at bestemme, hvem der skal vinde årets børnevalg!

Landets biblioteker inviterer til Børnevalg 2021 for at styrke børnenes lyst til at deltage i demokratiet. Se børnenes kandidater her.

Nu skal du forkæles

Har du oplevet at måtte gå forgæves på biblioteket, efter en af de nye titler?

I de kommende måneder indkøber vi flere eksemplarer – end normalt – af nogle af de titler, I ønsker at læse – således, at nye titler i større omfang bliver til at få fat i hurtigt. Vi kalder dette for vores ”kviklånsindsats”, da de ekstra indkøbte eksemplarer er til udlån i 14 dage – og derfor ikke kan reserveres.

Med denne indsats ønsker vi at forkæle alle vores lånere, der er vilde med nye bøger og læsning de kolde vinterdage. Kig derfor ned på dit bibliotek og lad dig inspirere til skøn læsning. Bliv klogere på et fagligt emne, en interessant personlighed eller prøv en ny spændende opskrift. Lad litteraturen underholde dig og gør det med de nye lækre bøger, som vi tilbyder.

Med vores ’kviklånsindsats’ kan du være heldig at få en ønsket bog med dig hjem samme dag - der ellers er kø på! Kig ned på det lokale bibliotek, få stillet din nysgerrighed og lad dig inspirere af alle de gode titler – som altid har vi bøger til både børn og voksne.