Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 43

Ugens anmelder - ORD, mød to forfattere - Nisseliv på Præstø bibliotek - Børneteater i Vordingborg.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Pernille Vangaa Knudsen, en af Vordingborg bibliotekernes bibliotekarer i Team Børn & Unge. Pernille anmelder bogen ”Langt fra det hvide hus” af Mette Vedsø.

Pernille siger, at det er en meget vigtig bog, hun vil præsentere i denne uge. Den handler om drengen George – kaldet Bush. Han er en dreng på 15 år, der ikke har det nemt. Det er en bog om mælkebøttebørn - de børn, der klarer sig gennem skærene på trods.

Læs hele Pernilles anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk  og find ud af mere omkring bogbytteskabet.

ORD på biblioteket - Vordingborg. Mød Freya Anduin og Gittemie Eriksen

Torsdag 4. november kl. 17 på Vordingborg Bibliotek tager forfatterne Freya Anduin og Gittemie Eriksen publikum med ind i maskinrummet på en krimi i en dialog om, hvordan man skaber historier og karakterer, og hvad der ligger til grund, når man skriver i hhv. fortid og nutid.

Hvad har ændret sig mht., hvad der skal ske – og hvilke opklaringsmetoder kunne og kan man bruge, afhængigt af den periode, der beskrives. Hvilke tanker gør man sig i valg af tid og sted, og hvilke konsekvenser har det?

Det er gratis at deltage - man møder bare op!

Et samarbejde mellem Vordingborg Bibliotekerne og StORDstrømmen og støttet af Statens Kunstfond.

Udstilling - Nisseliv på Præstø Bibliotek

Fra den 1. - 19. november udstiller Anne Wolsing fine håndlavede nisser m.m. på Præstø Bibliotek. Nisserne doneres til Marjatta og kan købes ved deres Bazar søndag den 21. november.

Udstillingen er tilgængelig i bibliotekets åbningstid 7-23.

Børneteater på Vordingborg Bibliotek

Teatret Du milde himmel opfører Kulturkuffert-forestillingen ’Sikke et vejr’ i salen på Vordingborg Bibliotek fredag d. 5/11 kl. 16-17 for børn fra 1 1/2 til 6 år.

Kom og oplev en finurlig gennemgang af alle årstiderne. 

Sikke et vejr er en poetisk og humoristisk forestilling om de 4 årstider for de helt små børn. En paraply åbner sig og en frisk forårseng foldes ud. Snart bliver det sommer - sandet er varmt og vandet koldt! Efteråret kommer med sine flotte gyldne farver, og inden vi ser os om, er det vinter og Nytår.

Med enkle rekvisitter trylles genkendelige og rørende situationer frem fra alle årstiderne. Forskellige dyrevenner dukker op undervejs, men de opfører sig ikke altid, som man regner med.