Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 41

Ugens anmelder - Teknologi for børn og unge - Åbent hus i Makerspace - Efterårsferie med Fartmor.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er en af bibliotekets flittige lånere Line Nordentoft, der er reg. Naturterapeut, sygeplejerske og yogalærer. Line anmelder fagbogen ”Vi er natur – genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter” fra 2020 af Simon Høegmark, Sigurd Hartvig og Jane Sørensen.

Bogen har relevans for den brede befolkning, som virkelig har taget naturen til sig og som aldrig før vandrer, sover i shelters og er nysgerrige på, hvordan vi passer godt på naturen, så vi kan blive ved med at nyde godt af den.

Læs hele Lines fantastiske anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Teknologi for børn og unge på Vordingborg Bibliotek

Så er teknologiundervisningen for kommunens 6. klasser igen i fuldt sving. At gå i 6. klasse i Vordingborg Kommune, betyder blandt andet, at man får muligheden for at komme på teknologikursus på Vordingborg Bibliotek. Over to dage bliver hver enkelt klasse aktivt involveret i programmering af lyskryds og robotter samt 3D tegning og printe.

Undervisningen i Makerspace kører nu på tredje skoleår, og over de sidste par år har biblioteket og underviserne haft stor fornøjelse af at kunne møde nysgerrige, kreative og dygtige elever. For mange elever er det første gang de stifter bekendtskab med teknologien hands on, hvilket er med til at understøtte lysten til at prøve sig frem og blive dygtigere. Det gør også en forskel, at det der arbejdes med, er noget de kan forholde sig til i deres hverdag – fx et lyskryds.

Undervisningen er støttet af Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv. Der er netop søgt støtte med henblik på at videreføre undervisningen for de kommende tre skoleår – en undervisning, der skal hænge endnu bedre sammen med skolernes daglige arbejde med teknologiområdet.

Åbent hus i Makerspace tirsdag 19. oktober kl. 18.30 på 1. sal i KulturArkaden

Vil du lege med 3D, robotter, laserskæring, gravering i glas, Arduino, folieskærer og meget mere så kig forbi Makerspace Vordingborg.

Denne dag kan du møde nogle af gruppens brugere, der vil vise og fortælle om alle de spændende kreative tilbud som Makerspace har til dig.

Udover at hygge og dele viden, arbejder vi og underviser i 3D-tegning og printning, laserskæring, CNC, Arduino, lodning, folieskæring og varmepresse. Vi bruger bibliotekets innovationsrum og maskiner, der er tilgængelige i tidsrummet 7-23. Ligesom vi selvfølgelig byder på kaffe, the, saftevand og kager.

Makerspace Vordingborg er en gruppe af meget kreative og innovative brugere, der mødes hver tirsdag og/eller torsdag, når de har lyst i innovationsrummet på 1. sal i Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6, Vordingborg.

Mød op til åbent hus og få dit navn graveret i et vandglas - som du selvfølgelig får med hjem.

Efterår med Farmor

Kom til kreativt værksted med Farmor i efterårsferien.

I år er temaet "Alt mellem himmel og jord". Det er gratis at deltage, men der skal bookes billet - enten til kl. 11.00-11.45 eller 12.00-12.45.

Du får rig mulighed for at kaste dig ud i det kreative og bruge din fantasi, når Farmor igen i år åbner op for stenmalingsværksted i efterårsferien.

Kom på biblioteket og mal lige hvad du vil! 19/10 Præstø Bibliotek 20/10 Vordingborg Bibliotek 21/10 Møn Bibliotek Billetter til kan hentes på www.vbdetsker.dk eller på biblioteket.